Ezt kell tudnod az idei WWDC-ről

Apple Hírek   |   2016.04.19 - 22:40   |   Írta: Zoltan C   |   2554
19. ápr Ezt kell tudnod az idei WWDC-ről

Miután Siri elárulta mikor is lesz pontosan az idei WWDC (Worldwide Developers Conference), itt az ideje kicsit jobban belemennük a részletekbe!

Lottó

Idén június 13. és 17. között megrendezésre kerülő eseményre ‒ akárcsak az előző években ‒ egy lottó keretében nyerhetnek jegyet a kritériumoknak megfelelő fejlesztők. Itt  lehet regisztrálni a lottóra, amihez az a minimum, hogy benne legyünk az Apple Developer Programban. Fontos megjegyezni, ez nem amolyan szó szoros értelmében vett lottó! Ha itt nyerünk, akkor vagyunk annyira szerencsések, hogy  az Apple leemel a kártyánkról 1600 dollárt ‒ tehát jogot nyerünk megvenni a belépőt.

Meghívott diákok

Akárcsak az ezt megelőző években, most is kínál az Apple úgynevezett WWDC Scholarship-et, azaz 125 rendkívül tehetséges diáknak az almás cég állja a belépőt, és az utazást is. Természetesen itt is vannak kitételek: minimum 13 éves STEM  tag diáknak kell lenni.

Indítsunk egy Keynote-tal!

Szintén már hagyománynak számít az Applenél, minden WWDC-t egy keynote-tal megnyitni. Helyi idő szerint június 13-án, hétfő reggel, fog sorkerülni a keynote-ra. Ez a keynote hagyományosan sok témát érint, de elsősorban a dolgok fejlesztői oldalára koncentrál. Ekkor kerül sor az Apple Design Award átadására, amit az előző év legsikeresebb iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV és Mac applikáció fejlesztői kapnak elismerésül.

Bill Graham Civic Auditorium

A fentebb látható szép nagy és szép hosszú nevű San Fransiscó-i közösségi épület fog helyszínt biztosítani a hétfői bulikának. Tavaly használta először Tim Cook ezt az épületet, itt láthatta a nagyközönség az iPhone 6s-t például. A helyszínváltozatatás oka ismeretlen egyébként, logikus válasz lehetne az épület nagysága ‒ hiszen 7000 fő foglalhat benne helyet, szemben az eddigi 4500-zal. A probléma csak az, hogy tavaly is messze voltak a teltháztól. Különös módon, a hétfői nyitóbuli után, minden visszakerül a már megszokott helyére, a Moscone Westbe. A két épület egy jó húsz percnyi sétára van mindössze egymástól egyébként.

Betekintést nyerünk a jövőbe...

..legalábbis az Apple négy nagy szoftver platformjának jövőjébe. Valószínűleg bepillantást nyerhetünk majd az iOS 10-be, a Mac OS X-be (amit lehet már MacOS-nek kell szólítanunk addigra?). iOS hardver fronton viszont senki se számítson semmire, az biztosan őszre marad.

A lényeg: Bash!!

Nem olyan kockák azért a szoftverfejlesztők, mint azt sokan gondolják! Minden Apple WWDC-nek szerves része egy hatalmas záróbuli, a Bash. Kaja, pia,  zene ‒ mindent biztosít az Apple! Ebben az évben viszont, mondhatni unortodox módon, a fentebb már említett Bill Graham konferenciateremben lesz a hepaj, a már megszokott Yerba Buena Gardens helyett.

Tavaly a Walk the Moon lépett fel, 2014-ben a Bastille, 2013-ban pedig a Vampire Weekend csapatta neki. Ha hinni lehet a pletykáknak ‒ na, persze az új Apple Music szerződés is beszédes ‒ Zane Low fogja idén a talpalávalót keverni.

Akinek nincs 1600 dollárja és elég szerencséje, hogy személyesen ott legyen, itt követheti streamen az eseményeket.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek: Siri elárult a WWDC dátumát

OS X-ből Mac OS?


Kommentek megjelenítése