Gyorsabb, szebb és hosszabb üzemidejű az új MacBook

Hardver Hírek   |   2016.04.19 - 16:13   |   Írta: L Ferenc   |   2189
19. ápr Gyorsabb, szebb és hosszabb üzemidejű az új MacBook

Az Apple most debütált hordozható számítógépe nagyobb teljesítménnyel és egy új színben támad.

Az Apple bejelentette legfrissebb MacBookját, mely elsősorban a legújabb Intel processzoráról, nagyobb grafikus teljesítményéről, gyorsabb flash adattárolójáról és megnövelt üzemidejéről ismerszik meg. A teljes egészében fémből készült borítást kapott újdonság négyféle színben kapható: az arany, ezüst és szürke verziók mellett újdonság a rozéarany változat. 

A 12 colos Retina kijelzős készülékben az Intel akár 1,3 GHz-es alapórajelű (Turbo Boost: 3,1 GHz), hatodik generációs dupla magos Intel Core M (Skylake) processzorai teljesítenek szolgálatot, 1866 MHz-es memóriával megspékvelve. Az új Intel HD Graphics 515 a korábbiaknál 25 százalékkal nagyobb grafikus teljesítményt biztosít, a PCIe-alapú flash adattároló révén pedig villámgyorsan elindíthatók kedvenc alkalmazásaink, és megnyithatók a különböző állományaink. A mindössze 13,1 milliméter vastag újdonság egy feltöltéssel mintegy 10 órás böngészési időt, illetve 11 órás videólejátszási időt biztosít. Említést érdemel továbbá a teljes méretű billentyűzet, a Force Touch trackpad, az USB Type-C rendszercsatlakozó, illetve az ac-s Wi-Fi és a 4.0-ás Bluetooth.

Az 1,1 Ghz-es processzorral, 8 GB memóriával és 256 GB-os adattárolóval rendelkező, 900 grammos új MacBook alapára 1299 dollár (355 ezer forint), a gyorsabb processzoros és 512 GB-os tárolós modell pedig 1599 dolláros (440 ezer forint) áron debütál. Újdonság továbbá, hogy mostantól a 13 colos MacBook Air esetében már alaphelyzetben 8 GB RAM-ot kapunk. 




Kommentek megjelenítése