Egy új Apple fejlesztés megnyithatja az utat a vízálló iPhone 7-nek

Apple Hírek   |   2015.11.29 - 13:26   |   Írta: Zoltan C   |   3951
29. nov Egy új Apple fejlesztés megnyithatja az utat a vízálló iPhone 7-nek

Régóta rebesgetik már egy vízálló iPhone érkezését - és valóban, ez egy sokak által vágyott újítás lenne. Már a 6s-nek is voltak a vízállóságot növelő dizájn elemei, de még messze volt attól, hogy az Apple hivatalosan is vízállónak titulálja.

Most viszont, egy újonnan felfedezett Apple szabadalom arra enged következtetni, hogy Cupertinóban eldöntötték: vízálló lesz az iPhone. Ráadásul nem is akármilyen módon.

A szabadalom első része egy olyan technológiát ír le, amely okosan lezár minden lehetséges pontot ahol víz beléphet a telefon belsejébe. Ilyenek például a hangszórók, mikrofonok és a fülhallgató jack (most akkor hogy is van ez?). Ez a mechanikai lezárás vagy magától kapcsolódna be - például amikor vizet észlel - vagy amikor nincs használatban az adott port, nyílás. Illetve az is lehetséges, hogy a mi parancsunkra lépne működésbe a mechanizmus - természetesen Sirit is megkérhetnénk rá, hogy zárja le telefonunkat a csúnya, gonosz vízzel szemben.

Fontos megjegyezni, hogy a zárakat nem látnánk kívülről - hogy is nézne már ki az Apple-nél, ha valami belerondít a dizájnba. Tehát a mezei júzernek nem kellene sem vizuális, sem fizikai kontaktusba kerülnie az okos kis zárakkal.

Sajnos, arra bizonyítékunk nincs, hogy ezt vagy ehhez hasonló technológiát használni fognak az iPhone 7-ben vagy az azutáni generációkban. De legalább az Apple-nél is el kezdtek gondolkodni a beázás elleni védelmen.

Forrás: bgr.com


Kommentek megjelenítése