Miért is vízálló az iPhone 6s?

Tesztek   |   2015.09.30 - 19:52   |   Írta: markov94   |   10958
30. szept Miért is vízálló az iPhone 6s?

Az Apple nem szeretné ha meghalna a telefonod csak mert beleejted a wc-be.

Nem kell csalódnunk, az iPhone 6s valóban vízállóbb mint elődei. A készülék belsejét körbe vonták egy úgynevezett "titkos szalaggal" ami sikeresen szigeteli a telefon nyitottabb részeit. Ennek is köszönhető, hogy a vízálló teszt során az iPhone 6s és 6s Plus-nak kutya baja se lett.

Az iFixit alaposan leellenőrizte a készüléket, majd ezt a jegyzetet hagyta nekünk:

Az Apple komolyan veszi a tömítési  bizniszét. Nem csak,hogy körberagasztották a képernyő oldalait, de számoltak egy esetleges "fürdéssel" is.Úgy néz ki újradolgozták a keretet, hogy helyet csináljanak a tömítésnek. Észrevehető egy kisebb vastagodás a keretet illetően, ami körübelül 0.3 mm-el egyenlő.

Még jóval a megjelenés előtt már volt szó róla,hogy elképzelhető,hogy az iPhone 6s vízálló lesz, de úgy néz ki ez nem sikerült teljes mértékben. Nagy valószínűséggel az Apple még nem kockáztatta meg,hogy hivatalosan bejelentse és még fejleszti a keretet, ami talán az iPhone 7 idejére tökéletes is lesz. Nem kell hát aggódni ha a telefon beleesik a wc-be, de jobb nem kísérletezni, ugyanis a szerves anyagok kitisztítása már nehezebb dió.

 

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése