Az iPhone 6 Plus-é a legjobb kijelző, de...

Tech Hírek   |   2014.09.22 - 19:40   |   Írta: Máté Gergő   |   1316

A DisplayMate tesztelte az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus kijelzőjét. Komoly vizsgálat történt annak érdekében, hogy megkapjuk a választ, miben különbözik a két modell és milyen fejlesztések történtek.

screen-shot-2014-09-10-at-3-51-25-pm

Természetesen nagy elvárásokat fűztek az iPhone 6 Plus képernyőjéhez, hiszen a valaha készített legjobb okos telefonokba szánt LCD-ként hirdeti az Apple. Úgy tűnik a mérnökök nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen ezt a DisplayMate is igazolta. Azonban az iPhone 6 már korántsem tündökölt a jóval kevesebb pixelsűrűségével és felbontásával.

A jó minőség érdekében elengedhetetlen, hogy a kijelző a lehető legtöbb pixel megjelenítésére legyen képes. Főként a képek átméretezésénél tűnik fel a különbség. A grafikai elemek és az egyszerű szöveg is egyértelműen jobban néz ki az iPhone 6 Plus-on. Számosítva az 5.5 hüvelykes modell 2,1 megapixellel dolgozik, míg a 4.7 hüvelykes változat csupán 1,0-val, ami több mint kétszeres különbséget jelent.

Rossz hír az Apple számára, hogy a laborteszteken kiérdemelt legjobb LCD kijelző cím elérése ellenére a DisplayMate „legjobb általános okos telefon kijelző” címét (amely magába foglalja az OLED és az LCD képernyőket is) a Samsung Galaxy Note 4 kapta (kicsit olyan ez a DisplayMate díjazás, mint amikor a zsűri nem tud dönteni az általános iskolai farsang győzteseiről, ezért el kell osztaniuk a tortát – a Szerk).

Összességében elmondhatjuk, hogy az Apple és a Samsung jelenleg együtt ül a trónon.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése