Az FBI szerint az Apple túl jól titkosít

Apple Hírek   |   2015.09.08 - 12:32   |   Írta: Máté Gergő   |   1917
08. szept Az FBI szerint az Apple túl jól titkosít

A Szövetségi Nyomozó Iroda ismét rászállt az almás vállalatra.

Egyáltalán nincs megelégedve az FBI és a Department of Justice (Igazságügyi Minisztérium) az Apple iOS titkosítási módszereivel. Nyáron a két hivatal adatokat követelt a cupertinói vállalattól (egy drog és fegyverkereskedelemmel kapcsolatos ügyben), de az Apple válaszában hangsúlyozta, hogy nem tud segíteni, mivel az iOS 8-al érkezett titkosítási eljárás meggátolja, hogy az Apple hozzáférjen az ügyfelek készülékeihez.

Az indoklás megfelelőnek bizonyult, az Apple nem kapott bírságot és a vizsgálatokat felfüggesztették, ám az eset jól példázza az almás vállalat és az Egyesült Államok kormányzatának kapcsolatát.

James Comey FBI igazgató nyílt levelében taglalta, hogy szerinte az Apple készülékei a nagyfokú titkosítással az olyan szervezeteket segíti, mint az ISIS.

Tim Cook azonban kiállt az ügyfelek jogai mellett:

"Nem engedhetjük, hogy a kormány, egy vállalat vagy bárki hozzáférhessen a privát információkhoz. Ez egy alapvető emberi jog. Mindenkinek joga van a magánélethez. Nem fogjuk feladni. Nem engedhetünk a rémhírterjesztőknek és az olyan személyeknek, akik nem értik meg a részleteket" - mondta a Telegraph-nak.

Emellett az Apple egy nyílt levelet is küldött Obama elnöknek, melyben arra kérik, hogy mondjon nemet a titkosítást támadó követeléseknek. Persze az ügy ettől még korántsem zárult le...

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése