Apró, gyors iPhone trükkök a profibb felhasználásért

Tippek és trükkök   |   2016.05.17 - 22:27   |   Írta: Pausch Rita   |   16626
17. máj Apró, gyors iPhone trükkök a profibb felhasználásért

Nem vagy vérprofi? Nem baj! Hozz ki még többet a készülékedből!

Bár vannak nagyon profi felhasználók, akik a készülékük minden apró kis trükkjét ismerik, de azért akadnak olyanok is, akik még nem jutottak el idáig. Az utóbbiakhoz szólunk most! Akad néhány olyan fogás, amit egy átlagos felhasználó nem ismer, vagy legalábbis nem része a használati rutinjának. Pedig lehet, hogy javítaná a felhasználói élményét és egy kis időt is spórolna azzal, hogy leegyszerűsíthet bizonyos mozdulatokat.   

1. Keresés

Ebben a témában kétféle ügyes kis trükkünk is van:

Kereső a főképernyőn

Az egyik a főképernyőn a kereső. Ezt úgy tudjuk előhívni, hogy közép tájékon egy balra, vagy lefelé mozdulatot teszünk a főképernyőn. Ha ügyesek vagyunk, akkor nem az értesítési központot csaljuk elő. (Amennyiben mégis, akkor némileg lejjebb kéne próbálkoznunk ugyanazzal a mozdulattal!)

Egy csomó adatra rákereshetünk innen a telefonon (e-mailekben, podcastokban, üzenetekben, kontaktokban, stb.), sőt még gyorsszámológépként is használhatjuk, ha a billentyűzettel bepötyögjük a műveletet.

Kereső a Beállításokban

Feltűnt már, hogy a Beállításokba lépve felül van egy kereső? Nos, ezt is érdemes használatba venni, ha fogalmunk sincs, hogy egy beállítást pontosan melyik menüpontban is keressünk. Elég csak rákeresni a szóra és máris könnyebb dolgunk van.

 

2. Kulcsszó: gyorsan!

Az alulról felnyitható Control Centerben minden lényeges beállítás és néhány fontos kellék is helyet kapott, mégis sokan méltatlanul bánnak vele, vagy épp parlagon hagyják. Nincs időd keresgélni a csomó alkalmazás közt épp a legrosszabbkor megbújó kamerát vagy órát? Semmi gond! Csak szépen nyisd fel ezt a gyorsmenüt és ott sorakoznak a leglényegesebb beállítások és alap alkalmazások!

Megtalálható itt: két üzemmód (repülő és „ne zavarjanak”), Wi-Fi, Bluetooth, fényerő, zenelejátszó, elemlámpa, óra, Night Shift, számológép, kamera. Mind egy helyen, két rövid mozdulatból, keresgélés, lépegetés helyett.   

3. Használd a 3D Touch-ot!

Ez a funkció jelenleg a 6s és a 6s Plus készülékeken elérhető. Mégis viszonylag kevesen használják, pedig szuper jó. Némileg nagyobb erőt kell kifejteni a normálisnál a kijelzőn, hogy a különféle alkalmazásokon előcsalogassuk. Máris van egy gyors menünk, hogy sokkal egyszerűbben elérjünk az adott alkalmazásban bizonyos gyakran használt funkciókat.

Mindegy, hogy Beállítások, Hívások, Mail, Zene, böngésző vagy akár Shazam, minden sokkal könnyebben és gyorsabban kezelhető köszönhetően ennek az ügyes, új funkciónak. Sőt, ha a kijelző bal szélén alkalmazzuk, akkor ugyanazt az eredményt érhetjük el, mint a Home gomb kétszeri megnyomásával, vagyis megjeleníthetjük a korábban használt appokat.

A gyáriakon kívül most már egyre több harmadik féltől származó alkalmazásnál is használható.

Na, melyik mozdulatot teszitek napi rutinotok részévé, ha még nem az?

Forrás: Mashable
Kép forrás: Picjumbo

Kapcsolódó cikk: 
6 csodás, kis részlet az iPhone-ról
Így lesz kedvenc dalodból iPhone csengőhang!
Így tisztítsd az Apple eszközeidet!



Kommentek megjelenítése