Ismét az örök riválisára támaszkodik az Apple

Almás Pletykák   |   2016.05.18 - 08:57   |   Írta: L Ferenc   |   4117
18. máj Ismét az örök riválisára támaszkodik az Apple

Az almás logós gyártó legnagyobb kijelzőbeszállítója a Samsung lesz.

Az iPhone-okba szerelt LCD kijelzőket sok mindenért lehet szeretni, azonban a rivális Samsung csúcsmobilokban található AMOLED paneleknek is rengeteg rajongója van, hiszen ez utóbbi panelek valódi mélyfeketét és gyakorlatilag végtelen kontrasztarányt biztosítanak. Minden jel arra mutat, hogy az AMOLED technológiával az Apple is kezd megbarátkozni, ugyanis szinte egymás után érkeznek hírek, miszerint a következő iPhone-okban már ilyen újfajta kijelző kap helyet.

Iparági források szerint az Apple első AMOLED érintőkijelzős készüléke a várhatóan ősszel bejelentendő iPhone 7 Plus lesz. Ugyanezen források azt is tudni vélik, hogy az Apple által az okostelefonokba szerelendő AMOLED panelek 60 százaléka a nagy rivális és persze jó ideje megbízható beszállító szerepben lévő Samsungtól fog érkezni. A dél-koreai gyártó nemrégiben mintegy 7 milliárd dolláros beruházást hajtott végre AMOLED-gyártás fronton, vélhetően többek közt azért, hogy ki tudja elégíteni az Apple jövőbeli megrendeléseit. 

Az Apple számára beszállítandó AMOLED kijelzők további 30 százalékát várhatóan az LG gyártja majd, a fennmaradó 10 százalékot pedig állítólag a JDI és a Foxconn dobja majd össze. Az Apple egyébként olyannyira komolyan gondolja az AMOLED projektet, hogy előrejelzések szerint 2021-ben már több ilyen kijelzős készüléket fog eladni, mint a Samsung. 


Kommentek megjelenítése