A BMW i3 adhatja az Apple Car alapját

Apple Hírek   |   2015.07.26 - 17:38   |   Írta: Máté Gergő   |   2532
26. júl A BMW i3 adhatja az Apple Car alapját

A német Manager Magazin szerint a BMW elektromos autója lehet a kiindulópont.

Úgy tűnik korábbi cikkünkkel nagyon is jó nyomon jártunk az almás vállalat és az autóipar jövőjével kapcsolatban. A Project Titan kapcsán az Apple élénk érdeklődést mutatott a BMW i3 vázával és karosszériájával kapcsolatban. A tárgyalásokat már 2014-ben megkezdték, de akkor még nem alakultak ki a közös jövőről alkotott pontos elképzelések. A mostani cikk szerint Tim Cook és az Apple további igazgatói Lipcsébe látogattak, hogy megtekintsék az i3 gyártási folyamatait.

Nem ez az első eset, hogy a két vállalat kooperációjáról számol be a média. Márciusban az Auto Motor und Sport írásában a BMW i3 Apple Car elektromos autóvá való átalakításáról értekezett, ám ezt a BMW órákkal később cáfolta. A cupertinói vállalat mostanában az autóipar számos nagyágyúját szerződtette. Doug Betts (a Chrysler Group alelnöke) és Paul Furgale (önjáró autókkal kísérletező mérnök) alkalmazásáról nemrég beszámoltunk.

Emellett az Apple Car projekten több százan dolgoznak, közülük sokan a Tesla a Ford és a GM munkatársai voltak korábban. Persze az is előfordulhat, hogy az Apple végül nem lesz elégedett a folyamatokkal, és a 2020-as céldátum eltolódik, vagy a projektet törlik.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése