15 éven belül eltűnhet az iPhone?

Almás Pletykák   |   2016.02.10 - 19:30   |   Írta: Pausch Rita   |   2584
10. feb 15 éven belül eltűnhet az iPhone?

Valós veszély fenyegeti-e az Apple méltán népszerű telefonját?

A mai napon képtelenségnek hangzik, de egyes spekulánsok mégis valószínűnek tartják, hogy a címben említett dolog bekövetkezik. A feltételezések alapjául a Gene Munster-elmélet szolgál, amiről tegnap már olvashattatok nálunk. Azért ijedtségre semmi ok, nincs szó gyors összeomlásról.

Mivel a Piper Jaffrey elemzője (Munster) szerint az elkövetkező két évben a VR (virtuális valóság) bekerül majd az MFi (Made for iPhone) programba és megindulhatnak a fejlesztések a különféle perifériákra, ezért az is felvetődött, hogy hosszútávon (15 éves intervallumban) ezek az eszközök végül magát az iPhone-t is helyettesíthetik.

Munster a jövőt ugyanis a kijelzők megszűnésében és a hologramok születésében látja, ráadásul mindezt azon az áron, amibe jelenleg az iPhone kerül. Bár az elmélet kissé Tom Cruise Különvélemény című filmjét idézi, mégis az elemző szerint az Apple ‒ most még csekély ‒ piaci visszaesése figyelmet érdemlő adat. A cég szerinte ugyanis csak komoly, előremutató technikai fejlesztésekkel őrizheti meg meghatározó piaci pozícióját.

Bár Munster jóslatai az utóbbi időkben azért nem teljesen voltak helytállóak, némi igaza mindenképpen lehet az ügyben, hiszen a versenytársak, sőt több igen komoly cég is (Google, Microsoft, Facebook, Samsung, HTC) nagyon kemény pénzeket pumpál a VR és az AR (kiterjesztett valóság) fejlesztésekbe. Tudható továbbá az is, hogy az Apple is a területről nagynevű szakértőket vett fel, sőt szabadalmak is érkeztek már be a témában.

Szóval, ha Munster tévedne is abban, hogy az iPhone-t valami Google Glass-hoz hasonló eszközre cserélné az Apple, abban minden bizonnyal igaza lehet, hogy a virtuális és kiterjesztett valóság rendszerek technikáját használó eszközök fejlesztéseiben, az Apple mindenképpen szeretne az élmezőnyben részt venni.

Mivel eddig nem jeleskedik benne, így lehet, hogy érdemes lenne akkor rákapcsolni…

Kapcsolódó cikk: Virtuális valóság iOS-en?

Szöveg és kép forrás: Bgr.com és Fortune
 

 


Kommentek megjelenítése