Virtuális valóság iOS-en?

Almás Pletykák   |   2016.02.09 - 18:48   |   Írta: Zoltan C   |   1895
09. feb Virtuális valóság iOS-en?

Gene Munster úgy véli, két éven belül ez meg is valósul.

Gene Munster, topelemző, szerint az Apple az iOS-t szeretné régóta rebesgetett virtuális valóság forradalmának középpontjába állítani. Mindezt a cégóriás közelmúltban történt felvásárlásaira és új "igazolásaira" alapozza. Ezek szerint 2018-ban már minden készen fog állni arra, hogy az "iOS VR" berobbanjon a piacra.

Hosszas LinkedIn kutakodás után, 141 olyan jelenlegi Apple alkalmazottat talált a sztárelemző, akik a virtuális valósághoz kötethetőek, jóllehet ez a szám 425 a Microsoftnál és 267 a Google-nél.

Elvileg az Apple-t különösen az úgynevezett "kevert valóság" hordható kütyükben való alkalmazása érdekli. Itt gondolhatunk olyan szemüvegre, amely beépített kamerái és szenzorai révén a valóságos külvilágot keverné holografikus képekkel.

Az elemző szerint a Z generációnak már nem lesz elég a valóság ‒ úgy véli, a mai okostelefon őrület is már ennek az előszele. Munster odáig megy, hogy az Apple egyfajta iPhone kiegészítőként, perifériaként tekintene a virtuális valóságra, valahogy úgy, mint az Apple Watch-ra.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése