Tegnap este a Samsung bemutatta a Galaxy S10 és S10+ készülékeket

Tech Hírek   |   2019.02.21 - 06:55   |   Írta: H.A   |   6743
21. feb Tegnap este a Samsung bemutatta a Galaxy S10 és S10+ készülékeket

A koreai gyártó most komolyan feladta a leckét az Apple-nek.

A Galaxy S10 percekkel ezelőtt mutatkozott be – és mit ne mondjak, beváltotta a hozzá fűzött hatalmas reményeket. A Samsung ismét megmutatta, hogy bőven van még fantázia a telefonok gyártásában, és hogy lehet még újat mutatni a készülékek tengerében. No de lássuk is, miért lett méltó utódja az S10 a Samsung Galaxy névnek!

A Galaxy S10 a Samsungtól nem megszokott módon ezúttal három különféle verzióban érkezik: a sima és a Plus modellek mellett egy S10e típust is kiad a gyártó, ami a két nagytestvér alá lő valamivel, mind méret, mind ár, mind felszereltség tekintetében.

 

 

Az AMOLED kijelző persze alap, a Samsung azonban újragondolta a telefont szegélyező kereteket: ahogy azt a pletykákban is láthattuk, tényleg a „kameralyuk” megoldást választották a szelfikamera elhelyezésére, így mutatva fityiszt a notch-nak és az elavult keretnek egyszerre. A Plus modellen ráadásul kettő lencse figyel a kijelző alól. A technológiát Infinity-O kijelzőnek hívják, elkészítése pedig rendkívül nehéz: egyetlen milliméternyi csúszás, és az egész megy a kukába. A Samsung azonban nem hátrált meg, sőt: az Infinity-O kijelző lett e legszínhűbb kijelző, ami valaha elkészült.

 

 

És ha már kijelző: a Galaxy S10 kijelző alá épített ujjlenyomatolvasóval érkezik, ami a mögé épített ultraszonikus szkennernek hála tökéletesen és villámgyorsan működik a legrosszabb körülmények között is: ahogy az előadó is mondta, a Galaxy S10 ujjlenyomatolvasója tűző napsütésben és szakadó esőben érzi magát a legjobban.

 

 

A Samsung az S9 óta fejleszti a telefonjai kameráját, a sorozat pedig az S10-zel sem szakad meg. A céljuk az volt, hogy a telefon utolérje a profi fényképezőgépeket, ezt pedig egy három lencsés rendszerrel próbálják elérni, melyek elképesztő képeket képesek kinyomni magukból. Egy kis ízelítő: az S10 olyan széles képeket tud készíteni, mint amilyen az ember látószélessége, valamint a panorámaképeket is tovább szélesítették. A portréfotózás is javult, valamint egy csomó elképesztő effekt használatát tanulta meg a készülék. Sőt, a lehető legjobb kompozíció belövésében is segít a beépített tippeken keresztül. A videó rögzítésénél is a lehető legjobbra törekedett a gyártó, a „Super Steady Camera”-val pedig filmes kameráéhoz hasonlóan stabil felvételek születhetnek. Ennél jobban még sosem szorongatták meg a telefonok a professzionális kamerákat.

 

Fun fact: a Samsung és az Instagram együttműködésének hála már egyenesen a kamera alkalmazásból tölthetjük fel a képeket az oldalunkra vagy story-ba. Minden közösségi média-függő tini álma. 

 

 

Ha pedig eleget gyönyörködtünk a kamera által lőtt elképesztő képekben, akkor elkezdhetjük használni a telefont, ami a legsimább és leggyorsabb, ami csak kapható a piacon. Elképesztő, mekkora számítási erőt tudtak beleerőszakolni a megszokott formába, a hardver teteje ugyanis az S10, melyet akár 12 GB RAM-mal és 1 terabájt tárhellyel is kérhetjük. Ez erősebb, mint legtöbb laptop, amit magunkkal hordozunk!

 

 

És ha már a hordozásnál tartunk, a Samsung azzal is tisztában van, hogy manapság az emberek gyakran rengeteg kütyüvel szaladgálnak: telefonok, okosórák, vezeték nélküli fülhallgatók, ezek mind-mind töltésre szorulnak előbb-utóbb. A Galaxy S10 pedig bárki segítségére tud sietni, hiszen a háta vezeték nélküli töltővé változik, amint ráhelyezünk valamit. Órákat, füleseket, sőt, másik telefonokat is tölthetünk a készülékről, ami meg sem kottyan neki a hatalmas akksijának hála. Persze egyszer az S10 is le fog merülni, töltése azonban minden korábbinál gyorsabb lett: 36%-kal fürgébben szívja magába a naftát, mint az előző generáció.

 

 

A Galaxy S10 nemsokára megjelenik, az alapon színváltozatokon felül pedig még két extra prémium kiadásban is megvásárolhatóak lesznek: a fekete és fehér kerámia elképesztően gyönyörűek, azt pedig már csak zárójelben jegyzem meg, hogy én megvárnám az első ejtésteszteket, mielőtt rohannék megvenni. A megjelenési dátum március 8, az árakat azonban egyelőre nem tudjuk; a Samsung csak két másodpercre villantotta fel őket, azonban a közönség reakcióiból ítéve igencsak sokba fog kerülni az innováció. 

 

 

UPDATE: A Samsung az előadás végén bejelentette az S10 5G-t is, amit úgy tudnék leírni, mint a piac talán legerősebb indulóját - szteroidokon. 5G támogatás, nagyobb kijelző, óriási akksi, három szelfikamera, négy hátsó kamera (egy 3D-s lencsével). Ha valakinek nem lett volna elég az S10, íme, itt a még nagyobb, még jobb, még okosabb. A Samsung hivatalosan is kimaxolta az estét. 

 

 

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése