A technológia hivatalosan is átvette felettünk az uralmat

Tech Hírek   |   2019.02.01 - 18:03   |   Írta: H.A   |   2174
01. feb A technológia hivatalosan is átvette felettünk az uralmat

Életünk negyedét már online éljük.

Tombol információs forradalom, mi pedig természetesnek vesszük, hogy mindenki kezébe oda van ragasztva a mobiltelefon. Órákon át tudjuk böngészni a közösségi médiát és fáradhatatlanul chatelünk, megszoktuk, hogy a telefon- és számítógépfüggőség valódi veszéllyé vált. Azonban az átlag felhasználó nincsen tisztában vele, mennyit is használja az eszközeit, és mennyi időt tölt el a gép előtt minden egyes nap. Az Apple ScreenTime-hoz hasonló funkciók adhatnak egy kiindulópontot, azonban gyakran még így sem adjuk össze magunkban, mit is jelent az a sok kis Instagramozás lefekvés előtt. A Hootsuite és a We Are Social nevű, közösségi médiával foglalkozó cégek azonban nemrég felmérést készítettek, amiből kiderül, mennyi az annyi. Tényleg olyan rossz a helyzet, mint azt száz helyről hallhatjuk? Nos, rosszabb. 

Íme a számok: 

“a 2019-es Digital felmérés megmutatta, hogy átlagosan 6 órát és 42 percet töltünk el naponta online, ennek felét mobileszközöket használva.”

Ez már napokra lebontva is soknak tűnhet, azonban éves szinten csillagászati összegről beszélünk. Ha összeadjuk, 100 napnyi online eltöltött időt kapunk, ami több mint 27%-a az évnek. A világátlag napi 6 óra és 42 perc, amit az internetfüggő Fülöp-szigetek húznak föl a napi 10 órájukkal és 2 percükkel, míg a legszolidabb ország netezési szempontból Japán, ahol “csak” 3 órát és 45 percet töltenek el online az emberek naponta.  

Van egy apró reménysugár, amibe kapaszkodhatunk: a felmérés enyhe lejtmenetet mutat a számokban, ami azt jelentheti, hogy a föntebb említett Screen Time és társai tényleg működnek, és az emberek néha rádöbbenek, hogy túl sok időt töltenek el a gép előtt. Azonban az is kiderült, hogy az internethasználók száma naponta több mint egymillióval nő, illetve már 5,1 milliárd embernek van mobilkészüléke. 

Digital 2019-et a GlobalWebIndex, GSMA Intelligence, Statista, Locowise, App Annie és SimilarWeb által gyűjtött adatokból állították össze. 

Forrás: HasznaltAndroid
Kép forrása: ShutterStock

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése