07. jan Közelebb kerülhetnek egymáshoz az iPhone-osok és az androidosok

Közelebb kerülhetnek egymáshoz az iPhone-osok és az androidosok

Tech Hírek   |   2019.01.07 - 13:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   2515

Kellemetlen akadályt szüntethet meg az Apple a két platform között.

Úgy tűnik, hogy az Apple is nyit az új RCS üzenetküldési szabvány felé. Az SMS utódjaként emlegetett „Rich Communications Services” hasonlóképpen működik, mint az iMessage, de nem élvez kizárolagosságot egyetlen szolgáltatótól, eszköztől vagy operációs rendszertől függően sem. A Microsoft és a Google örömmel fogadja a kommunikációs standardot, és úgy fest, hogy végül az Apple is beáll a konkurensek mellé.

Ahogyan egy tavaly októberi rendezvényen kiderült, az Apple már tárgyal a GSMA-val arról, hogy hogyan építhetnék be az RCS-t az iOS-be. Ezzel javulna az iPhone-ok és a többi mobil operációs rendszert futtató eszközök közötti beépített kommunikáció, vagyis elérnénk, hogy az Üzeneteknél esetleg ne idegesítő zöld buborékként jelentkezzenek a nem almás mobilok. Így várhatóan elfelejthetnénk néhány olyan idegesítő jelenséget is, ami csak akkor jelentkezik, amikor androidossal üzengetünk.

Forrás: Reddit

Arról egyelőre senki sem tud semmit, hogy jutott-e valamire egymással az Apple és a GSMA, de érdemes figyelembe venni, hogy az Apple-t több frontról is noszogatják a szolgáltatók, hogy fogadják be az RCS-t.

Az almásoknak egyedül talán az lehet az ellenérvük, hogy az RCS nélkül könnyebben magukhoz lácolják azokat a felhasználókat, akik az iMessage miatt döntenek az iPhone-ok mellett. Márpedig a fórumokat böngészve gyakran találkozunk azzal, hogy sokan állításuk szerint csak azért nem cserélik le az Apple mobiljukat, mert túlságosan hiányozna az Androidból az iMessage.

Kérdés, hogy az Apple meglépi-e az RCS bevezetését, ezzel javítva a felhasználói élményt, vagy többet jelent számukra a saját üzenetküldő rendszerük kizárólagossága.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
19. jan

Top 10 legdrágább okosóra

Tech Hírek

Érdekel, hogy milyen okosórát hordhat a felső tízezer?

Bővebben

17. jan

iPhone 11 pletykák: 3 hátlapi kamera, új Wi-Fi szabvány, USB-C támogatás

Almás Pletykák

Még nem is kezdődött el olyan rég az új év, de máris mindenkit a 2019 őszén bemutatásra kerülő iPhone-ok izgatnak.

Bővebben