Máris életet mentett az új Apple Watch

Tech Hírek   |   2018.10.26 - 17:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2487
26. okt Máris életet mentett az új Apple Watch

Hamar igazolta a képességeit az új Apple Watch.

Svédországban jelesre vizsgázott az Apple Watch új, elesésfigyelő funkciója, amikor egy helyi férfi főzés közben esett össze. A helyi lapok beszámolói alapján Gustavo Rodrigue, egy 34 éves svéd lakos a tűzhely előtt állt, amikor hirtelen olyan erős fájdalom nyilallt a hátába, hogy azonnal összeesett.

A beszámoló alapján az összeesést követően az Apple Watch hamar felkínálta a lehetőséget, hogy tárcsázza a helyi segélyhívó számot, de Gustavo nem érezte ennek szükségét. Ehelyett átkúszott a nappalijába, hogy a kanapénál várja a fájdalom enyhülését, de ez mégsem jött olyan könnyen. Végül az almás okosóráján keresztül hívta segítségül a közelben lakó anyósát, aki hamar megérkezett, és elzárta az egyébként veszélyes, égve hagyott tűzhelyt. Végül mentősök szállították kórházba a férfit, akinek azonnal volt szüksége a hátfájdalom enyhítésére.

Ugyan elsőre nem az okosóra tűnik a nap hősének, de a történetben két fontos szerepe is volt az új Watch-nak. Elsőként megnyugtató, hogy az óra észlelt az összeesést, és fel is ajánlotta a segélyhívást. Amennyiben Gustavo nem reagált volna az értesítésre, az óra egy percen belül magától hívta volna a helyi segélyhívó számot, hogy jelezze a bajt. Továbbá a másik szobában heverő mobil sem akadályozta a segélyhívást, hiszen a csuklón lévő órán keresztül Gustavo könnyedén fel tudta hívni anyósát, hogy gondoskodjon róla, és elzárja a tűzhelyt.

Összességében tehát ebben az esetben jelesre vizsgázott az Apple Watch, hiszen mondhatjuk, hogy teljes mértékben az elvártakhoz hűen viselkedett az életmentő funkció. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója korábban elmondta, hogy az összes ehhez hasonló Watch-os sztorikat elolvassa, és bizonyára ezúttal is boldog lesz, hogy a termékük életmentő funkciói ennyire jól szuperálnak.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése