Az Apple javítja az új iPhone-ok egyik legkülönösebb hibáját

Tech Hírek   |   2018.10.23 - 16:05   |   Írta: SzavaRicsi   |   4448
23. okt Az Apple javítja az új iPhone-ok egyik legkülönösebb hibáját

Csak a következő frissítésig kell várnia azoknak, akik nem elégedettek az új iPhone-ok szelfijeivel.

Végre itt vannak az első átfogó iPhone XR tesztek, amelyekben az újságírók „darabokra szedik” az idei „olcsó” iPhone-okat. A hatalmas sikerre hivatott mobilok belsejében jóformán ugyanaz a rendszer dolgozik, mint az iPhone Xs és Xs Max-ben, az előlapi kamera a FaceID rendszerrel pedig teljesen megegyezik.

Ennek köszönhetően a szelfiknél nem találunk különbséget a két mobil között, vagyis a XR-re is érvényes ugyanaz a „BeautyGate” probléma, mint a drágábbik „testvéreire”.

Hogy mi is az a BeautyGate? Az új iPhone-ok megjelenése után többen jelezték, hogy a XS és XS Max mobilokkal készített szelfik valótlannak tűnnek, vagyis nagyon úgy festenek, mintha a képfeldolgozó egy utólagos szépség effektet húzna a fotókra. Egy átfogó cikkünkben már taglaltuk, hogy pontosan mi állhat az ügy hátterében. A rövid válasz: a Smart HDR.

A The Verge újságírója elmondása szerint az iPhone XR-nél is ugyanez a helyzet. A szelfik szépek, de valójában rengeteg apró részlet veszik el a fotókon, amik miatt a rögzített kép elcsúszik a valóságtól.

Az oldal tesztelőjét azonban nem hagyta nyugodni a helyzet, és kérdőre vonta az Apple-t, hogy mégis mikor javítják a problémát. A problémát, amiről eddig igazából egy szót sem szólt az Apple, annak ellenére, hogy rengetegen felháborodtak a XS és XS Max szelfijei miatt.

Szerencsére fellélegezhetnek azok, akiket zavar az új iPhone-ok hibája, hiszen az Apple szóvivője azt mondta a The Verge-nek, hogy a hamarosan érkező iOS 12.1-es frissítésben újrahangolják az előlapi kamera SmartHDR-jét, hogy újra olyan részletes arcképek készüljenek az iPhone-okkal, mint az iPhone X esetében.

Emellett érdemes megemlíteni azt is, hogy milyen benyomásokat keltett még az iPhone XR a The Verge-nél. Leginkább a hosszú akkumulátor üzemidőt éltették, amely mellett az idei legolcsóbb iPhone ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint a jóval drágább testvérei. A Liquid Retina LCD kijelző a nevéhez híven gyönyörű képet ad, mégis a technológiájából eredendően elmarad az OLED kijelzőkhöz képest. Az újság szerint a fogyasztóknak csupán azt a kérdést kell feltenniük maguknak, hogy a fejlettebb OLED megjelenítő megéri-e azt a plusz 100 ezer forintot, ugyanis ha nem, akkor a XR lesz a tökéletes választás.

Fotó: The Verge

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése