Kétmillió T-Mobile-os ügyfél adatait lopták el a hackerek

Tech Hírek   |   2018.08.25 - 12:13   |   Írta: Máté Gergő   |   9816
25. aug Kétmillió T-Mobile-os ügyfél adatait lopták el a hackerek

A T-Mobile nyilvánosságra hozta, hogy kétmillió ügyfél adatait szerezhették meg a hackerek.

Ezeket az ügyféladatokat szerezték meg: nevek, irányítószámok, telefonszámok, email címek, ügyfélazonosító számok és előfizetés típusok. A vállalat egy közleményt osztott meg a weboldalán és ígéretet tett az érintett felhasználók értesítésére. A felhasználók az alábbi üzenetet kapták:

"Számítástechnikai biztonsági csapatunk felfedezte és leállította a jogosulatlan hozzáférést bizonyos információkhoz, köztük az Önéhez, és mi azonnal tájékoztattuk a hatóságokat. Az Ön pénzügyi adatai(beleértve a hitelkártya-információkat) vagy a társadalombiztosítási száma, illetve a jelszava nem lett veszélyeztetve. Azonban tudnia kell, hogy bizonyos személyes adatait megszerezhették, amelyek tartalmazhattak egyet vagy többet a következők közül: név, számlázási irányítószám, telefonszám, email cím, számlaszám és a számla típusa (előre vagy utólag fizetett)".

A támadásra augusztus 20-án kerülhetett sor, de az értesítéseket csak most kezdték kiküldeni. A T-Mobile további részleteket közölt a Motherboarddal. A szaklap értesülése szerint az ügyben a 77 millió T-Mobile ügyfélnek a 3 százaléka érintett (2,3 millió ügyfél) és a támadást nem az Egyesült Államokból hajtották végre, hanem a tengerentúlról, de azt nem közölték, hogy pontosan melyik országból. Azt viszont tudjuk, hogy az ellopott felhasználói adatok ügyfeleinek lakcíme és származási helye vegyes (tehát európai ügyfelek is érintettek).

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése