Stan Lee téves halálhírét terjesztette Siri

Tech Hírek   |   2018.07.12 - 07:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   1274
12. júl Stan Lee téves halálhírét terjesztette Siri

Ez nem volt szép az Apple "tudásnavigátorától"!

Stan Lee-t kétségkívül az összes képregényrajongó ismeri. A férfi, akinek több mint 200 képregénykarakter született meg a vázlatceruzája alatt, eddig az összes Marvel filmben felbukkant valahol. Aki pedig követi a képregényhősös mozikat, az maga is láthatja, hogy bizony a nagyra becsült Stan Lee felett is múlnak az évek.

Erre gondolt a CinemaBlend újságírójának fia is, amikor a híres író megjelent a vásznon A Hangya és a Darázs vetítésén. Emiatt fel is merült a kérdés, hogy hány éves is pontosan Stan Lee. A kíváncsi fiú Sirinek tette fel a kérdést, akitől meglepő válasz érkezett:

„A tinédzser fiam azt mondta, hogy Stan Lee idősnek tűnik, és hogy szomorú lesz, amikor már nem tud cameózni többé a Marvel filmekben. Ezután a fiam megkérdezte Sirit, hogy milyen idős Stan Lee. Siri pedig azt mondta nekünk, hogy Stan Lee július másodikán halt meg 95 évesen.”

A hirtelen elszomorodó Apa és fia otthon azonnal elkezdték bújni az internetet, hogy kiderítsék, mi történt szeretett alakjukkal. Persze semmit sem találtak, hisz kiderült, hogy Stan Lee-nek semmi baja, csak Siri informálja félre kellemetlenül a népet.

Valójában nem éppen Siri, és nem is az Apple hibázott az ügyben. A fáradhatatlan asszisztens gyakran a Wikipédiáról gyűjti az adatokat, így ami ott hibásan szerepel, arra sokszor Siri sem a megfelelő választ adja. Így volt ez a híres íróval is, akinek a valótlan halálhírét egy internetes „troll” jegyezte fel a Wikire. Azóta az oldal kezelői törölték ezt a felhasználót, és Stan Lee adatlapja is megfelelően szerepel már, azaz Siri információi is helyesbítve lettek.

Mostanra tehát Siri a helyes választ adja Stan Lee korának kérdésére, azaz elmondja, hogy a Marvel egyik leghíresebb szerkesztője boldogan éli a 95. életévét.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése