Frissült a Snapchat: törölhetjük az üzeneteket, Amazonra is megérkezett a Spectacles

Tech Hírek   |   2018.06.12 - 14:30   |   Írta: Máté Gergő   |   11373
12. jún Frissült a Snapchat: törölhetjük az üzeneteket, Amazonra is megérkezett a Spectacles

A Snapchat üzenetek eddig is törlődtek a megnyitást követően, mostantól viszont akkor is törölhetjük őket, mikor még a címzett el sem olvasta.

Bárkivel előfordulhat, hogy meggondolatlanul küld el egy üzenetet. Ilyenkor a legtöbb kommunikációs csatorna esetében nincs módunk törölni az üzenetünket, mielőtt a másik fél elolvashatná. Pedig sokszor nagyon jól jönne egy ilyen funkció.

Üzenetek visszavonása Snapchaten

A Snapchat legújabb frissítése során lehetőségünk nyílt visszavonni üzeneteinket. Az üzenetek egy részének (vagy egészének) törléséhez a következő lépéseket kell végrehajtani:

  • Keressük meg az üzenetet, amelyet szerkeszteni, vagy törölni szeretnénk.
  • Nyomjuk meg és tartsuk lenyomva az üzenet szövegét, a matricát, a hangüzenetet vagy a fotót.
  • Nyomjuk meg a "Delete" gombot és máris fellélegezhetünk.

A törlés tényéről a címzett minden esetben értesülni fog, azonban az üzenet tartalmát nem fogja megkapni. A Snapchat azért figyelmeztet, hogy ne szaladjon el mindenkivel a ló, hiszen ha kitörlünk egy üzenetet, de azt a másik fél már lefotózta, akkor csak félig tüntettünk el bizonyítékokat. Az elküldött üzenet törlésére nagyjából a mai naptól van lehetőségünk világszerte. Természetesen érdemes ellenőrizni, hogy a Snapchat legújabb verziójával rendelkezünk-e.

A Snapchat applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Megérkezett a Spectacles az Amazonra

Az Snapchat korábban már bemutatta a második generációs HD kamerás, valamint vízálló napszemüvegét. A videórögzítés mellett az új Spectacles fotók megosztására is képes a Snapchaten keresztül. Az első generációs Spectacles szemüvegeket automatákból árulták, amíg el nem fogytak, az új kamerás szemüvegekhez viszont a Spectacles.com oldalon lehetett hozzájutni. A Snapchat most azonban úgy döntött, hogy egy minden eddiginél egyszerűbb megoldást választ és a Spectacles szemüvegeket elérhetővé teszi az Amazon.com weboldalon.

A második generációs Spectacles szemüveg ára 149,99 dollár az Egyesült Államokban (és emellé biztosítják a kiszállítást másnapra). A Snapchat szemüvegét három színben vásárolhatjuk meg: Onyx Moonlight ("ónix holdfény"), Sapphire Twilight ("zafír alkonyat") és Ruby Daybreak (rubin pirkadat).

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése