15. máj Hány iPhone van használatban jelenleg a bolygónkon?

Hány iPhone van használatban jelenleg a bolygónkon?

Tech Hírek           2018.05.15 - 09:34           Írta: L Ferenc           3642

A címben feltett kérdésre a mobil iparág egyik elismert szaktekintélye próbál meg választ adni.

Gene Munster vezető elemző arról számolt be, hogy becslései szerint jelenleg globálisan mintegy 805 millió iPhone van használatban. Emberünk ezenkívül azt is elárulta, hogy az Apple idén várhatóan 220 millió okostelefont fog eladni, és mivel kicsi az esély arra, hogy tovább javítson eladási mutatóin, előreláthatólag jövőre is hasonló mennyiségű iPhone talál majd gazdára. 

Munster szerint az Apple az elkövetkezendő esztendőkben éves szinten mintegy 0-5 százalékkal tudja majd növelni az okostelefonos eladásait. 

Tim Cook, az Apple első embere nem titkoltan komoly lehetőséget lát abban, hogy a jelenleg még egyszerű és olcsó featurephone-okat használók a közeljövőben okostelefonokat fognak vásárolni. Munster viszont úgy véli, hogy ebből nem sok haszna lesz az Apple-nek, ugyanis a mostani mintegy 500 millió "butamobil" felhasználóból csak nagyon kevésnek van annyi pénze telefonra, hogy meg tudja vásárolni akár csak a legolcsóbb Apple okostelefonokat is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások

Több Apple hír
26. máj

Az Apple éppen 369 emberrel keresteti a megfelelő kijelzőket

Tech Hírek

Annyian mentek el szemügyre venni az új kijelzőket egy konferencián az Apple-től, hogy a konkurensek összesen nem küldtek annyi embert.

Bővebben

26. máj

Jó áron szeretnél iPhone-t vásárolni?

Hardver Hírek

Az iCentrumnál megtalálod, amit keresel!

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben