Európát továbbra is messze az Android uralja

Tech Hírek   |   2018.05.04 - 08:05   |   Írta: L Ferenc   |   3308
04. máj Európát továbbra is messze az Android uralja

Lássuk, hogy pontosan hogyan áll az alma és a zöld robot harca az öreg kontinensen!

A Kantar Worldpanel legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az öt legnagyobb európai országot (Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Spanyolország) magába foglaló EU5 vonatkozásában jelenleg mintegy 77 százalékra tehető az Android okostelefon-piaci részesedése, szemben az egy évvel korábbi 76 százalékkal.

A képzeletbeli ezüstérem azé az iOS-é, melynek az elmúlt tizenkét hónapban 21,2 százalékról 22,1 százalékra nőtt a részesedése. A dobogó harmadik fokára pedig a halálsoron lévő Windows Phone állhat fel a maga szerény 0,6 százalékos piacrészével. Ez utóbbi mobil operációs rendszer egy éve még 2,4 százalékon állt. 

Az EU5 országok közül Spanyolországban a legerősebb az Android, ahol több mint 91,4 százalékot tudhat magáénak, a leggyengébb pedig az Egyesült Királyságban, ahol mindössze 57,1 százalékkal bír. Az iOS értelemszerűen ez utóbbi országban a legerősebb, ahol mintegy 41,2 százalékon áll, a leggyengébb pedig a spanyol piacon, ahol alig 8,1 százalékos részesedésű.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése