16. ápr 4K HDR kijelző került az iPhone X új kihívójába

4K HDR kijelző került az iPhone X új kihívójába

Tech Hírek           2018.04.16 - 10:30           Írta: L Ferenc           1079

A Sony elképesztően nagy felbontású képernyőt és immár dupla kamerát pakolt új csúcsmobiljába.

A Sony februárban leplezte le idei csúcstelefonját, az Xperia XZ2-t, most pedig előrukkolt egy ennél is magasabbra pozicionált készülékkel. A keresztségben Sony Xperia XZ2 Premium nevet kapott újdonság érdekessége, hogy előlapját nem Full HD és nem is QHD, hanem Ultra HD felbontású érintőkijelző uralja, ami ráadásul HDR kompatibilis.

Vadonatúj fejlesztés a dupla hátoldali kamera, melyek közül az egyik egy 19 megapixeles színes példány, a másik pedig egy 12 megapixeles fekete/fehér. Míg az előbbi f1,8-as fényerővel bír, addig az utóbbi f1,6-os értékkel büszkélkedhet. Unikum, hogy a fényérzékenység akár ISO 51200 is lehet, tehát kis túlzással élve szinte teljes sötétségben is "lát" a nem mellesleg 960 fps sebességű (Full HD-ban) videófelvevős kamera. 

A mérlegen nem kevesebb mint 236 grammot nyomó és 11,9 milliméter vastag, abszolút high-end készülékben egy nyolcmagos Snapdragon 845-ös chipset található, ami 4 helyett immár 6 GB RAM társaságát élvezi. Említést érdemel továbbá az 5-ről 13 megapixelesre növelt felbontású szelfikamera, a vízálló kivitel, a 3450 mAh kapacitású akkumulátor, illetve a vezeték nélküli tölthetőség. 

Az egyelőre ismeretlen, de minden bizonnyal borsos árú Sony Xperia XZ2 Premium nyáron érkezik meg a boltokba.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
19. okt

Két új iPhone XR bemutató érkezett – videó

Apple Hírek

Bemutatkozik az idei "olcsó", színes iPhone.

Bővebben

19. okt

Így válhat a hasznodra a Siri Shortcuts

Apple Hírek

A legnépszerűbb alkalmazások már kezdik kibontakoztatni a Shortcuts-ban rejlő lehetőségeket. Lássuk, hogy mikre képesek a "Rövidítések".

Bővebben