13. feb Az iPhone X-et továbbra sem lehet legyorsulni

Az iPhone X-et továbbra sem lehet legyorsulni

Tech Hírek           2018.02.13 - 11:03           Írta: L Ferenc           1423

A Qualcomm legújabb chipsete igen komoly teljesítményű, de még így sem képes megverni az iPhone X processzorát.

A tavaly kijött androidos csúcsmobilok döntő többségében a Qualcomm-féle Snapdragon 835-ös chipset teljesített szolgálatot. Az idei flagship kategóriás készülékekbe pedig már ennek a chipkészletnek az utódja, a Snapdragon 845 kerül.

A nyolcmagos Snapdragon 845-ben Cortex-A75 és Cortex-A55 processzormagok találhatók, melyek közül a nagyteljesítményű példányok maximális órajele 2,8 GHz. Emlékeztetőül, a Snapdragon 835 magjai maximum 2,47 GHz-es frekvencián üzemelhetnek. A továbbfejlesztett 10 nanométeres gyártástechnológiával készülő új chipsetben debütál továbbá az Adreno 630-as grafikusgyorsító, ami jelentős GPU teljesítménynövekedéssel kecsegtet. 

Nem tudni, hogy a kereskedelmi forgalomban felbukkanó telefonokban pontosan milyen teljesítményt nyújt majd a Snapdragon 845, mindenesetre egy prototípust nemrégiben már sikerült letesztelni. Az alábbi teszteredmények alapján elmondható, hogy az új Qualcomm chipset igen jól teljesít, de a tavaly kijött iPhone X-ben rejtőző hatmagos Apple A11 Bionic chipet nem sikerül megszorongatnia. Legalábbis ezekben a szintetikus tesztekben nem. 

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés
Hozzászólások

Több Apple hír
25. feb

Tim Cook: Az Apple nem követ más vállalatokat

Apple hírek

A Fast Company-nak adott interjúban az Apple vezérigazgatója elmondta: nem számít az Apple számára mit tesznek más vállalatok.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben