Bemutatkozott a nagyágyú: íme az iPhone X!

Apple Hírek   |   2017.09.12 - 18:38   |   Írta: N Marcell   |   11920
12. szept Bemutatkozott a nagyágyú: íme az iPhone X!

Megérkeztünk az est fénypontjához: lehullt a lepel minden idők legjobban várt iPhonejáról.

Ebben a pillanatban is maximális fordulatszámon pörög az Apple Keynote-ja, és persze az új iPhone az, amit a legnagyobb figyelem övez. A várakozásnak most azonban vége: élő egyenesben mutatták meg a év telefonját, cikkünkből pedig mindent megtudhattok az OLED-kijelzős, 3D-kamerás, A11-es processzoros iPhone Tíz-ről!

Kijelző

Az Apple nem okozott csalódást; az iPhone X gyönyörű, 5.8 hüvelykes kijelzőt kapott, ami a maga Quad-HDs, 2436x1125-ös felbontásával szinte megszakítatlanul uralja a telefon arcát - csak a szenzoroknak helyet adó bemetszés szakítja meg a felületet. A paneleket a Samsung szállítja (így az esetleges fennakadások is a nagy riválisnak lesznek köszönhetők). A 6S-sel bemutatkozott 3D Touch természetesen megtalálható az X-ben is - egyesek szerint éppen emiatt nem lesz majd TouchID-vel feloldható az eszköz.

Dizájn

Amikor valaki kezébe veszi a telefont, a legfeltűnőbb dolog (az elképesztő kijelző után természetesen) az átdolgozott ház, ami a kompakt külseje mellett is lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést. Az ívek megszokottak, azonban a Home-gomb hiányzik; az ujjlenyomatok helyét átvette az arcfelismerés. Kettő színben szerezhető majd be az X: szürke és Space Grey, avagy asztroszürke. A kamerát 90-fokban megdöntötték, mostmár vertikálisan helyezkedik el a két lencse a mobil hátán.

Specifikációk

A hardver sem hagy maga után kívánnivalót: a telefon “eszeként” egy eddig sosem látott, A11-es chipset fog szolgálni, ami összesen 6 magot foglal magába (ebből 4 aktív, 2 pedig energiatakarékossági célokat lát el). A combos processzor mellett 3 GB RAM lapul, így a sebességre sem lehet majd panasz. Kétféle tárhely-opció közül lehet majd választani: 64 és 256 GB. 

Kamera

A kamerák is jelentős fejlődésen estek át. Bár a 12 MP megmaradt, mindkét kamera képes lesz 4K-ban, 60 fps-sel felvételt készíteni, a megújult effektekkel, vakuval és portré-móddal pedig eddig sosem látott minőségű profilképeket készíthetnek az X-tulajok. Az első-kamera minőségugrása a FaceID megjelenésének köszönhető, így lehet tökéletesen zavartalan az új védelmi vonal használata. 

Újdonságok

Az Apple végre bepótolta a lemaradást, és az új iPhone-t is lehet majd vezeték nélkül tölteni. A hivatalos töltő sajnos még nem készült el, de elméletben már az utángyártott, Qi-szabványnak megfelelő töltők is működni fognak, bár a töltési idő hosszabb lesz, mint a vezetékek esetében. Az Apple által gyártott töltő csak jövőre fog érkezni, és valószínűleg egy kisebb vagyon fejében vihető majd haza. 

A TouchID elhagyása miatt az iPhone egy magasabb szintű védelemre váltott: az X teljes mértékben az arcfelismerésre hagyatkozik. Ez a telefon feloldásánál, az AppStore-ban történő vásárlásnál, a Safaris ablakok automatikus kitöltésénél és az Apple Pay használatánál lép életbe - ekkora felelősség mellett persze elvárt a tökéletes működés. Hogy ez garantált legyen, a szenzorok 3D-s, infravörös technológiát használnak majd, és a sötétben is működik majd - sokkal biztonságosabb lesz, mint a Galaxy S8-ban látott, könnyen átverhető megoldás.

Árazás

A hivatalos árakat nemsokára közöljük egy külön cikkben; nézzetek szét az Apple írek szekciónkban!

Elérhetőség

A telefon október 27-től előrendelhető, november harmadikától pedig meg is vásárolható az Apple üzleteiben 

Persze még rengeteg izgalmas részletet/bejelentést tartogat mára az Apple, amit mi is élőben közvetítünk (folyamatosan frissülő kommentárral, a fontosabb bejelentésekről pedig külön cikkekkel)s. Nézzük, mit tartogat még számunkra az este!

Update: Persze az Emojik sem maradhattak szó nélkül: fogadjátok szerettel az Animojit!

MentésMentés


Kommentek megjelenítése