Microsoft az új Apple? – Surface Book 2 vélemény

Tech Hírek   |   2017.10.19 - 07:30   |   Írta: H.A   |   3912
19. okt Microsoft az új Apple? – Surface Book 2 vélemény

Nem gondoltam, hogy ezt valaha le fogom írni, de a Surface Book 2 láttán komolyan elgondolkoztam a címben feltett kérdésen.

Mármint, hogy a Microsoft mutat be olyan termékeket, amitől lepisiljük a bokánkat és azonnal elönt minket az akarjuk érzés. A Microsoft már tavaly is odatette magát. Surface Studio, Surface Book. Idén erre rátettek egy lapáttal. Ha esetleg nem lennél képben, akkor nézd meg a Surface Book 2 promó videóját.

 

 

More powerful than MacBook Pro

Bizony… Durva cucc, nem csak egy szinte semmiresemjó TouchBart, hanem egy 13-as vagy 15 hüvelykes lecsatolható tabletet is kapsz, MacBook Pro árban. Ja és mindezt 17 óra üzemidővel brutál VGA-val, i7 procival, 267ppi kijelzővel meg mindennel. Meg valószínűleg a Surface Book billentyűzetén jó gépelni…

Lehet vitázni azon, hogy milyen a design, biztos van akinek nem tetszik a harmonikaszerű zsanér, vagy a Surface Book 2 színe, vagy valami más nem jön be rajta, de ezek szubjektív dolgok. Objektíven nézve viszont jobb gépet kapunk a pénzünkért, mint az Apple esetében. Vitázhatunk rajta, hogy kinek kell egy 15 hüvelykes táblagép (nekem pl rohadtul kéne), meg a külsőről, de az a helyzet, hogy ezt a cuccot az Apple-nek kellett volna bemutatnia. Képzelj el egy 13-as MacBook Prót, amiről lecsatolhatod a kijelzőt, és ott van egy Apple Pencillel vagy kézzel nyomkodható Mac OS a kezedben. Mindezt a jelenlegi legolcsóbb MacBook Pro 13 árában, 500 000 forintért. Jelenleg az Apple-nél ez úgy néz ki, hogy 500 000-ért vegyél gépet, amin dolgozol, és vegyél mellé 300 000-ért egy 13-as iPadet, amin játszol meg rajzolgathatsz, meg viheted a klotyóra. A 15-ös gép esetében nyilván hasonló az ábra, vegyél 1 milláért gépet, meg mellé 3 kilóért egy iPad Prót. Egy 15-ös iPad Pro vajon mennyibe kerülne ha lenne ilyen?

Természetesen nem arról van szó, hogy az Apple nem tudna megcsinálni egy lecsatolható kijelzős MacBook Prót. Ők nem akarják ezt megcsinálni. Hogy miért nem? Ennek egyetlen nagyon egyszerű oka van: így több pénzt keresnek. Ja, hogy közben csökkennek a Mac eladások is, meg az iPad eladások is? Kit érdekel, ha az Excel szerint még így is több pénzt keresünk. Egyébként is az ős Macesek úgysem váltanak Windowsra, már annyira megszokták a Mac OS-t, meg az Apple szoftvereket, nem fogják újratanulni ezeket, maradnak Macen.

Valahogy így gondolkozhatnak az Apple-nél. Csak az a baj, hogy régen ez nem így volt. Régen azt gondolták, hogy: “Nosza, csináljuk meg a világ legjobb termékeit és keressünk velük sok pénzt!”

Forrás: Handras.hu

Kapcsolódó cikekk: 




Kommentek megjelenítése