Játék benchmarkban csúnyán kikap a 13 inches Mac Pro a Surface Book-tól

Tesztek   |   2015.10.29 - 05:00   |   Írta: Zoltan C   |   2845
29. okt Játék benchmarkban csúnyán kikap a 13 inches Mac Pro a Surface Book-tól

Komoly vetélytárs a láthatáron?

Szeret a Microsoft "a tökéletes laptop"-ként hivatkozni a Surface Book-ra, és valóban: a legújabb tesztek alapján ez az "ultraportable" hatalmas erőt rejteget magában, hovatovább rendkívül praktikus is.

Ugye azt mondták a redmondiak, hogy a Surface Book kétszer gyorsabb, mint a MacBook Pro. Na a PC World benchmarkja alapján ez nem igaz, ugyanis háromszor gyorsabb a Surface!

Persze, ez csak a gamerkedésre értendő.

A PC World tesztjében eg 2015-ös 13 inches MacBook Pro Core i5, Iris 6100 grafikus chippel mérte össze az erejét a Core i5 Surface Book-kal. Annyi csavar van még, hogy a Surface Book tablet része egy másik gépből származó alappal lett összekötve, amiben benne volt a dedikált Nvidia chip - ugyanis az eredeti alap Core i7-el volt szerelve, így nem lett volna fair az összehasonlítás. Bizony, bizony: a szabadon cserélgethető a tablet rész és az alap is! Összepattintjuk és már működnek is. A PC World tesztje külön kitért erre is, és hibátlan találták a cserélgetős procedúrát.

Lássuk az eredményeket! A Microsoft gépe 74 fps-en vitte a Tomb Raidert, 1400x900-as felbontáson, normál grafikai beállításokkal. Ezzel szemben a MacBook csak 24 fps-t tudott. A Heaven 4.0 nevezetű benchmark program esetében - ez egy mesterséges gaming benchmark - 1366x768-as felbontáson közepes beállításokkal 39 fps-t tudott a Microsoft és csak 18-at az Apple!

Végeztek CineBench és Geek Bench CPU teszteket is, ezek elég kiegyenlítettek lettek. Viszont kristálytisztán látszik, hogy játékokban sokkal erősebb a Microsoft gépe. Bizony a dedikált GPU csodákra képes.

Forrás: t3.com


Kommentek megjelenítése