8 dolog, amit az Apple az Android készülékekről másolt

Tech Hírek   |   2017.09.18 - 23:15   |   Írta: Pausch Rita   |   5635
18. szept 8 dolog, amit az Apple az Android készülékekről másolt

Az inspiráció sohasem bűn, igaz? Pláne nem, ha a felhasználók érdekeit szolgálja...

1. A Home gomb hiánya

Az iPhone készülékek szerves része, ikonikus jellemzője volt mindig is a Home gomb. Az androidos készülékeknél viszont többféle megoldást is alkalmaztak: egy főgomb helyett, három fizikait, vagy kapacitív navigációs gombokat, illetve teljesen virtuális gombokat.  

Így elsőre sokkoló az új X-ből hiányzó főgomb, de a teljes kijelzőt – szinte – semmi sem takarhatja ki…

2. Káva nélküli kijelző

A káva nélküli kijelzőért folytatott harc már tart egy ideje. A Xiaomi, a Samsung és az LG háborújába egyre több új cég csatlakozik be. Immár az Apple is. (Majdnem.)

3. Nagyobb kijelző

Emlékeztek arra, amikor mindenki odavolt az iPhone 6 megjelenése előtt, hogy nem vesznek majd „nagy kijelzős iPhone-t”? Az Android készülékek már akkor nagyobb kijelzőkkel érkeztek, sőt a phabletek is egyre gyakoribban tűntek fel. A legnagyobb androidos készülék a mai napig a Sony Xperia Ultra Z, aminek 6,4 hüvelykes kijelzője volt.

Ázsiában az emberek annyira meg voltak őrülve a nagy kijelzőkért, hogy amikor végre kiérkezett az iPhone 6 és a 6 Plus, akkor az Apple eladásai sohasem látott mértékben növekedni kezdtek a térségben.  

4. OLED kijelző

OLED? Az Android világában nemhogy újdonság, de szinte már követelmény. A Samsung AMOLED kijelzői már évekkel ezelőtt lenyomták az LCD technológiát. Mert az Apple hiába kalibrálta brutálisra az LCD-ket, megszerezve a Display Mate csodás ajánlásait, akkor is vannak a technológiának korlátai. Már tavaly ki kellett volna hoznia az Apple-nek OLED kijelzős készüléket, hát mostanra ide is ért.

5. Vezeték nélküli töltés

A dél-koreai cég, a Samsung, amit Jobs anno csak tolvajként tartott számon, ilyen erővel igencsak reklamálhatna most, amikor egy újabb funkcióval lép a nyomdokaikba az almás vállalat. Ja és a Nokia/Lumia telefonokéba, vagy a Google Nexus 5-ébe… Szerencsére már mind a három újonnan érkező Alma telefont ellátták ezzel az igen hasznos és kényelmes funkcióval.

6. Arcfelismerés

Ez a biztonsági funkció, ha pontosak akarunk lenni, valójában a Microsofttól indult, Windows Phone készülékeken, aztán jött csak a droidos gyártó, a Samsung arcfelismerésre aktiválódó telefonja. Most pedig az Apple egy szinttel feljebb tette a lécet.

7. Dupla kamera

A HTC már 2011-ben alkalmazta a technológiát, de persze azóta azért sokat fejlődtek a szenzorok, illetve az együttműködésük. Az Apple csak tavaly döntött úgy, hogy az iPhone 7 Plusba dupla kamerát helyez.

8. Duál kamerán dupla optikai képstabilizátor

A Samsung Galaxy Note 8 beelőzte az iPhone X-et. Az optikai képstabilizálás csökkenti a kéz remegéséből adódó elmozdulást, és jobb végeredményt kapunk rossz fényviszonyok között készített felvételeknél is. Remélhetőleg ez már egy mobilpiaci tendenciát jelent majd a jövőben, mert igen hasznos dolog.

Kapcsolódó cikk: 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése