Melyik a legnépszerűbb okostelefon kijelzőméret?

Tech Hírek   |   2017.05.22 - 09:34   |   Írta: L Ferenc   |   3733
22. máj Melyik a legnépszerűbb okostelefon kijelzőméret?

Egy felmérés, melyből kiderül, hogy az internetes szavazók mely képátlót találják a legoptimálisabbnak.

Alig néhány évvel ezelőtt még alapos megrökönyédést váltottak ki azok az okostelefonok, melyek a piacon elsőként rendelkeztek 4, majd pedig 4,3-4,5 colos képátlójú érintőkijelzővel. Akkoriban sokan talán úgy véltük, hogy ezeknél a tepsimobiloknál már biztosan nem jönnek ki nagyobb készülékek, mostanra viszont már tudjuk, hogy az elképesztően nagyméretű telefonok, a phabletek lényegében mindegyik gyártó kínálatában fellelhetők. De vajon melyik az a képernyőméret, mely nagy tömegek számára a legszimpatikusabb?

Nos, a GSMArena ezzel kapcsolatban internetes szavazást hirdetett, melyen egy hét alatt közel 20 ezer voksot adtak le a téma iránt fokozott érdeklődést mutatók. A végeredmény nem lett túl meglepő, ugyanis a szavazók mintegy 41 százaléka az 5,2 colos képátlót találta a leginkább ideálisnak. A második helyen az 5,5 colos méret landolt, a maga 28 százalékos eredményével, a harmadik pedig a 16 százaléknyi szavazatot bezsebelt 5,7 colos wide képátló lett.

Ezzel szemben a minden hájjal megkent phabletek, a 6 colos készülékek a szavazatok mindössze 5 százalékát gyűjtötték be, és ugyancsak 5 százaléknyi szavazatot kaptak a 6 colnál nagyobb telefonok.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése