Bocs droidosok, az iPhone továbbra is a legjobb

Tech Hírek   |   2017.05.11 - 22:10   |   Írta: Pausch Rita   |   9328
11. máj Bocs droidosok, az iPhone továbbra is a legjobb

Hiába az Android az elterjedtebb rendszer, az iPhone akkor is a legkedveltebb készülék.

A platformok oldaláról közelítve az Android a legelterjedtebb. Ugyanakkor, ha készülékekre bontva nézzük a piacot, akkor már az Apple telefonja a top. Egész pontosan – és meglepő módon – az iPhone 7 eladása vezeti a listát a Strategy Analytics felmérése alapján.

Az Apple 21,5 millió iPhone 7 készüléket adott el csak a legutóbbi negyedévben és 17,4 millió iPhone 7 Plus-t. Ezzel vezetik is a negyedéves piaci eladásokat, mert hiába fut sok készüléken az Android rendszer, ha egyetlen másik gyártó sem ad el egyetlen modellből ennyit.

A számok és százalékok szintjén ez azt jelenti, hogy 2017 első negyedévében a készülékpiac tortájából egy 6 százalékos szelet az iPhone 7 készüléké, egy 5 százalékos pedig az iPhone 7 Plus-é. A piackutató cég szerint a készülék népszerűségét a felhasználóbarát dizájnnak, a széles körben használható alkalmazásoknak és annak köszönheti, hogy a világon szinte mindenütt hozzáférhető. Az Apple nagyágyúit a sorban a kínai OPPO R9s, a Samsung Galaxy J3 és a Galaxy J5 követik.

Az összesített, modellek szempontjából vizsgált mobilpiaci listán az Apple iPhone 7 szériája (mindkét készülékkel), bár az eladott darabok listájától eltérő százalékos arányokkal, de összesen 11 százalékot tudhat magáénak, ami azért elég brutális eredmény ahhoz képest, hogy hány gyártó hány modellt forgalmaz a világon. Ahhoz képest pedig főleg kiemelkedő, hogy hányan illeték kritikával a kiadásakor „unalmasnak” titulált új iPhone szériát.

A negyedéves beszámolón Tim Cook megemlítette, hogy az iPhone 7 Plus eladások még számukra is meglepetést okoztak, mert jelentősen jobban teljesített annál, amire a cégnél számítottak.

Forrás: AppleRider/BGR

Kapcsolódó cikk:

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése