Állásinterjún Tim Cookkal

Tech Hírek   |   2017.03.29 - 16:25   |   Írta: Pausch Rita   |   3414
29. márc Állásinterjún Tim Cookkal

Ez a szituáció egyébként is stresszes, képzeld csak el mit tennél, ha vele ülnél szemben…

Noha Steve Jobs-ról közel sem kellemes történetek maradtak fent arról, hogy hogyan viselkedett az állásinterjúkon, Tim Cook ebben is elég más. Míg Jobs pimaszul, és udvariatlanul viselkedett, az Apple jelenlegi vezérigazgatója mindent inkább a csendre épít.

Kim Scott egykor vezető beosztásban dolgozott a Google-nél és Apple-nél is – persze nem egyszerre. Nemrég megjelent könyvében, a Radical Candor: Be a Kick-Ass Boss without Losing Your Humanity-ben, többek között arról is beszámol, hogy milyen is volt az állásinterjú az Apple-nél.

„Tim Cook egy csendes megfigyelő. Mikor interjúra készültem, valaki figyelmeztetett, hogy Tim extrém módon csendes. Ne hagyjam, hogy ez felidegesítsen.”

Scott cseppet sem vette komolyan a figyelmeztetést, és kis híján ez a vesztét is jelentette. Cook ugyanis megkérdezte a hölgyet, hogy mi volt a legnagyobb hiba, amit a Google-nél elkövetett. Mivel Cook annyira csendben hallgatta, Scott zavarában szinte vallani kezdett, és sokkal több információt árult el, mint azt egy állásinterjún kellene. Amikor viszont rájött arra, hogy épp hibázik, mert amiről beszámol, amiatt akár egyáltalán nem is veszik fel, egy földrengés megmentette.

Szerencséjére abban a pillanatban az Apple főhadiszállásán a szoba, ahol az interjún ültek épp, erősen imbolyogni kezdett. Scott pedig ijedten megkérdezte a szobában vele tartózkodókat, hogy miért mozog a helység ilyen furcsán. Tim Cook és a mérnök, akik interjúztatták, rögtön készségesen kezdték magyarázni neki az épület földrengésbiztos szerkezetét, és annak működését. Így Kim Scott megúszta.

Sőt, úgy tűnik, a többi kérdésnél elég jól teljesített ahhoz, hogy megkapja az állást. Ám mindez jó tanulságul szolgálhat bárkinek, hogy a vele szemben ülő vezető, vagy HR-es így is tesztelheti. Timnek úgy tűnik, jól bevált a módszer, hiszen működött.    

Forrás: Business Insider

Kapcsolódó cikk:
Még Apple Store-ban dolgozni sem álommeló
Tim Cook nem törölte Steve Jobs telefonszámát
Tim Cook váratlanul felbukkant egy francia Apple üzletben



Kommentek megjelenítése