Az Apple mellett feleslegesen dolgozik az összes rivális

Tech Hírek   |   2016.11.07 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   3462
07. nov Az Apple mellett feleslegesen dolgozik az összes rivális

A mobil iparág profitjának minden korábbinál nagyobb, elépesztő méretű részét zsebeli be az Apple.

Tim Long, a BMO Capital Markets vezető elemzője arról számolt be, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében az Apple az okostelefon piac által termelt komplett nyereség nem kevesebb mint 103,6 százalékát tette zsebre. Ez bizony nem elírás, az Apple ténylegesen közel 104 százalékos eredményt produkált a Q3-ban, ami oly módon lehetséges, hogy a jelzett időszakban több neves mobilgyártó (LG, HTC) is csak veszteséget tudott termelni. 

Az Apple már jó ideje képes volt arra, hogy a komplett mobil iparág nyereségének mintegy 90 százalékát lefölözze, azonban ez az első alkalom, hogy az amerikai gyártó átlépte a 100 százalékos értéket. Mindez egyértelműen annak tudható be, hogy a nagy rivális Samsung lényegében az összes profitját elbukta amiatt, hogy az augusztusban kijött Galaxy Note7-et a robbanás gate miatt vissza kellett hívnia a piacról. 

A BMO Capital Markets legfrissebb adatai szerint továbbra is a Samsung a legnagyobb okostelefon gyártó, mely jelenleg mintegy 21,7 százalékos piacrésszel rendelkezik. A második helyen a 13,2 százalékos Apple található, a harmadik pedig a 9,7 százalékos Huawei. A harmadik negyedévben globálisan mintegy 346 millió smartphone talált gazdára, ami éves szinten 2,1 százalékos növekedésről tesz tanúbizonyságot. 

Kapcsolódó cikkek:
Sokkal több iPhone 7 fogyhat a Note7 botrány miatt
Nem, az iPhone 7 nem robban fel
Köröket ver az iPhone 7 gyorsasága a Note7-re [Videó]



Kommentek megjelenítése