A HTC nem tréfál

Tech Hírek   |   2015.10.23 - 14:52   |   Írta: Zoltan C   |   6779
23. okt A HTC nem tréfál

Nem kevesebbet állítanak a taiwani gyártónál, mint hogy az Apple másolja ŐKET!

Amikor bemutatták a HTC A9-es modelljét, furcsa déjà-vu érzése lehetett minden alma és tech fanatikusnak: hm mintha az iPhone 6 pont ugyanígy nézne ki?! Így nem véletlen, hogy hetek óta tele az internet a "HTC kopizza az Apple-t" hőbörgéssel.

Jack Tong, a HTC észak-ázsiai régiós vezetője foglalta szépen össze egy taiwani sajtótájékoztatón mit is gondol cége a "botrányról":

"Mi nem másolunk. 2013-ban már piacradobtunk egy fém borítású unibody készüléket. Az Apple másol minket a hátoldali antenna dizájn tekintetében."

A szóban forgó 2013-as készülék a HTC One M7, amely akkoriban tényleg formabontó volt, hiszen újdonságnak számított a teljesen fém felépítés. Mr. Tong így folytatta:

"Az A9 vékonyabb és könnyebb volt mindegyik előző fémborítású telefonuknál. Ezt hívjuk változtatásnak és evolúciónak. Még egyszer hangsúlyozom: mi nem másolunk."

Első a sorban, elsőnek elfelejtett

 

Szegény HTC így érezheti most magát, de ez egyáltalán nem új a mobilos piacon, és úgy általában a tech világban. Sok mindenért imádjuk az Apple-t, és akkor már ismerjük el azt is, hogy remek a marketing stratégiájuk. Remekül elhitetik a világgal, hogy ők voltak valamiben az "elsők". Ezt pedig különösen jól csinálják a világ fizetőképessebb felével. Ezernyi példát lehetne hozni, de például NFC chipek és ujjlenyomatolvasók Japánban már tíz éve is voltak. A PDA-k gyakorlatilag az okostelefonok prototípusai voltak. 1965-ben már megvoltak az érintőképernyő alapjai. Ugyanakkor, azt se gondolja senki, hogy a Nintendo fejlesztette ki a mozgásérzékelést (Wii).

Miközben elég egyszerű észrevenni a hasonlóságot a HTC A9 és az Apple iPhone 6s között, ugyanennyire az Apple iPhone 6 és a HTC One M7 között. Minden csak annak függvénye, hogy a mainstream média mit, mikor kap fel. A széles közönség az iPhone 6 révén figyelt fel a fém borítás és a hátoldali antenna csíkokra.

Hogyan tovább?

Mivel még csak most jött ki a HTC A9, fogalmunk sincs mennyire kelendő. Bizonyára felkeltette a középkategóriára fogékonyak érdeklődését. Ami pedig még biztosabb: beszélnek róla, cikkeznek róla! Ennél többet nem is kívánhatott a volna a jelenleg kisebb-nagyobb krízist megélő taiwani gyártó. Ingyen sajtó sosem jön rosszul.

Vajon fog bármit szólni az Apple? Engem személy szerint az sem lepne meg, ha semmit sem hallanánk részükről. Először is a HTC nem valószínű, hogy vásárlókat vinne el az Apple-től, másrészről pedig  Tim Cook ezzel igazán letehetné névjegyét. Egy Steve Jobs-nál (gondoljunk csak a Samsung elleni perekre) pacifistább vezér képe nem biztos, hogy rossz dolog.

Egy valami biztos: a HTC kiterjeszti az "új" dizájnt a M és a Desire sorozatra is.

Forrás: androidauthority.com


Kommentek megjelenítése