Jövőre érkeznek a CarPlay-es Hondák

Tech Hírek   |   2015.07.24 - 13:34   |   Írta: Máté Gergő   |   1712
24. júl Jövőre érkeznek a CarPlay-es Hondák

A vártnál lassabb ütemben terjed a CarPlay.

A 2014 márciusában megjelent CarPlay-el kapcsolatban számos autógyártó vállalt támogatást. Sajnos a Honda esetében a vállalás eddig csak ígéret maradt, eddig egyetlen autót sem adtak ki Apple CarPlay-el. Tegnap azonban megerősítették a Szilícium-völgyben, hogy a 2016-os évben már biztosan lesz CarPlay támogatású modell. 

A Honda American Research and Development (amerikai kutatási és fejlesztési részleg) vezetője, Frank Paluch hangsúlyozta, hogy ez csupán a kezdeti lépés lesz, mert további modellekben is tervezik a CarPlay bevezetését. Az a kérdés, hogy 2016-ban pontosan mikor lesznek az Apple CarPlay-el és az AndroidAuto rendszerrel támogatott modellek elérhetőek sajnos továbbra is megválaszolatlan maradt.

Nem minden zajlott úgy a CarPlay-el kapcsolatban, ahogy azt az almás vállalat szerette volna. Hiába jelent meg 2014-ben, rengeteg csúszás volt tapasztalható a funkcionalitásban. Emellett az Apple microsite oldalán feltüntetett 34 gyártó közül sem tudta mindegyik bemutatni a CarPlay-el ellátott autóját. A NEX kijelzővel ellátott Pioneer egységek már támogatják az Apple "fedélzeti mindenesét", de a 9to5mac korábbi beszámolójából kiderül, hogy bőségesen akadnak hibák a rendszerben.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése