Android-os Nokia érkezhet 2017-ben

Tech Hírek   |   2015.04.20 - 16:43   |   Írta: Máté Gergő   |   1802

Belső informátorok szivárogtatták ki, hogy a Nokia új okos készülékeket adna ki 2017-ben, annak ellenére, hogy a Microsoft megvásárolta a cég mobilrészlegét. Érdemes fenntartásokkal kezelni a pletykákat, de a finn gyártó állítólag Android-os eszközökben fog utazni.

R3JvdXBfMDFfRFNJTU1XdHFhSE5r2-940x551

Egyelőre eléggé nagy misztérium, hogy a Nokia mégis hogyan szeretne visszatérni a mobil piacra, de a Recode forrásai szerint ez már jövőre megtörténne. Amikor a Nokia tavaly eladta a mobilrészlegét a Microsoftnak, akkor megállapodást kötöttek, hogy a 7,2 milliárd dollár fejében 2016 utolsó negyedévéig nem ad ki készülékeket a logójával.

Ettől még a Lumia szériás Windwos Phone rendszerű okos telefonok nem a Nokia szárnyai alól fognak kikerülni, sokkal valószínűbb, hogy Android-os Nokiák lepik el a piacot. Sokan eleve a Windows Phone rendszert okolták a Lumia sorozat sikertelenségéért, mivel az iOS és az Android mellett már nehezen rúgtak labdába.

Pontosan emiatt kevésbé számíthatunk arra, hogy amennyiben a finn gyártó valóban újrakezdi a mobiltelefonok kiadását, akkor az új készülékei hasonlóak lesznek a Lumia család tagjaihoz (akár dizájnban, akár rendszerben).

A Recode forrásai szerint a Nokia Technologies csapata, mely a Nokia szabadalmaiért felel új eszközök tervezését vette célba. Ezek közül néhány a virtuális valóság területére is átkacsintgat.

Forrás: cultofandroid.com

Kapcsolódó cikkek:

A Samsung is szeret(né)i a pénzt


Kommentek megjelenítése