iPhone szerviz körkép, avagy öntsünk tiszta vizet a szervizpohárba!

Tech Hírek   |   2015.02.14 - 10:47   |   Írta: H.A   |   19757
14. feb iPhone szerviz körkép, avagy öntsünk tiszta vizet a szervizpohárba!

Hol is kezdjem ezt a cikket? Talán ott, hogy iPhone alaplap csere hivatalosan NEM létezik!!!!!

Nem véletlen, hogy ezzel a mondattal kezdtem. Nagyon sok megkeresés érkezik hozzánk.

Már régóta érik bennem ez a cikk és talán most van itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba a nem hivatalos magyar Apple szervizek iPhone szervizelésével kapcsolatban. Gondolom, lesznek, akiknek nem fog tetszeni, amit most itt leírok, de mindenképpen szeretném az egyszerű iPhone tulajdonosoknak kicsit felnyitni a szemét.

Kezdjük ott a történetet, hogy az Apple éveken keresztül egyáltalán nem javított hivatalosan iPhone-t, csak és kizárólag cserélte a garanciális hibás készülékeket, ingyen. Garanciaidőn túl, fizetősen. Semmilyen más gyártónál nem létezett ilyen garanciális ügyintézés! Ma már ez nem így van és ez nem véletlen, amiről már korábban írtunk itt az oldalon. 

Aki régóta mozog iPhone-os berkekben, talán még emlékszik rá, hogy az első eredeti iPhone szériát szinte lehetetlen volt sérülésmentesen szétszedni. Azt hiszem, még most is nagyon sok szerviznek beletörne a bicskája, vagy a csavarhúzója. 

Ma már néhány alap problémát javítanak a hivatalos Apple szervizekben is, mint például akkumulátor, mikrofon, hangszóró, home gomb, és rezgő motor. Ezeket cserélik, de ennyi és nem több, főleg nem alaplap csere, vagy javítás.  Az összes más hiba esetén a készüléket cserélik. Ez nem véletlen ezzel szeretnék megőrizni az Apple termékek minőségének a jó hírét. Egyébként ezeket az alap javításokat a nem gyári iPhone szervizekben is tökéletesen tudják orvosolni, sőt még talán ennél sokkal többet is, és természetesen lényegesen olcsóbban, de NEM ALAPLAPI SZINTEN. Nagyon sok nem gyári Apple iPhone szerviz hirdeti, hogy gyári alkatrészt épít be a hibás telefonba. Ilyen nem létezik, csak, ha bontott alkatrészt szerel be egy másik iPhone-ból! 

Az Apple NEM AD EL gyári iPhone alkatrészt senkinek, kizárólag a saját hivatalos Apple szervizében építi be azt. Ez kiváltképpen igaz az iPhone alaplapokra! Amiket ti kaptok a javításnál az legjobb esetben is bontott, eredeti, vagy új, jó minőségű utángyártott alkatrész lehet. Rossz esetben valami igazi gagyi, olcsó, rossz minőségű bóvli.

Azok a telefonok, amiket ezekkel a "remek" utángyártott alkatrészekkel javítanak, lesznek a későbbi „szar” jelzővel illetett iPhone-ok. Én több, mint hét éve használok iPhone-t, és nekem még sosem ment tönkre egyik sem, az első iPhone-omat a mai napig őrzöm és tökéletesen működik. 

Akinek bármelyik NEM HIVATALOS Apple szerviz felajánlja, hogy van eredeti, de bontott alkatrésze, mindenképpen azt válassza a javításhoz! Abban az esetben, ha alaplapi problémád van, amiből talán az egyik leggyakoribb hiba a Wi-Fi meghalása, mert beázott a készüléked, vagy leesett vagy, ki tudja mi történt vele, mert már használtan vetted… A legjobb választás, ha beviszed egy hivatalos Apple szervizbe és sajnos nem kevés pénzért kicserélteted. Akkor egy új készüléket kapsz helyette 3 hónapos, - igen, jól olvasod – rövidített, hivatalos Apple garanciával. 

Ezek a csere árak, sajnos mindig drágábbak lesznek, mintha elvinnéd egy nem gyári Almás szervizbe, és ott valamilyen úton, módon, az alaplap javítását megcsinálják. 

Ami nagyon FONTOS: ha már így „belemókolnak” az alaplapodba és a telefon pár héten belül totál meghal, - amire igen nagy az esély- ne csodálkozz rajta, ha a hivatalos szerviz ezután elutasítja a cserét. Szóval egy szónak is száz a vége, legyetek NAGYON körültekintőek az Almás szervizekkel kapcsolatban és, ha alaplapi problémátok van a telefonnal, inkább a cserét válasszátok, mint a javítást! Hosszútávon mindenképpen kifizetődőbb lesz a dolog.

Akinek bármilyen pozitív vagy negatív tapasztalata volt már itthoni Apple szervizzel kapcsolatban, nagyon várjuk a kommenteket természetesen a szerviz megnevezése nélkül!

Ui: Rengeteg nem gyári Almás szerviz van és gomba mód nőnek ki a földből, kiváltképpen az iPhone javításra specializálódottak. Ez a cikk nem azért készült, hogy ezeket a szervizeket ne vegyétek igénybe, hanem azért, hogy figyeljetek oda melyik szerviz szolgáltatását veszitek igénybe. Figyeljétek például mennyi garanciát adnak a javításra értelem szerűen minél többet annál megbízhatóbb, vagy olvassatok utána a szerviznek mielőtt leadjátok a készüléketeket javításra, esetleg válasszátok valamelyik szerződött szervizpartnerünket. Egy nem hozzáértő kéz pillanatok alatt féltéglát csinál a telefonotokból. Ja és szerintem felejtő az alaplapi javítás. 

Remélem tudtam segíteni.

HasznaltAlma™

MentésMentés


Kommentek megjelenítése