Mennyire vagy okostelefon-függő?

Tech Hírek   |   2015.02.09 - 10:32   |   Írta: Pausch Rita   |   1067

Talán láttátok azt a külföldi médiumok által is felkapott fotót a srácról, aki lemaradt egy bálna látványáról a hajójától alig pár méterre, azért, mert épp a telefonját nyomogatta… Mondjuk, az vesse rá az utolsó követ, aki maga nem bűnös abban, hogy a telefonjába merülve már elmulasztott egy fontos, vicces, csodás vagy épp megható pillanatot! Ugyanakkor ilyet kihagyni az már tényleg teljesítményre vall.

busyphone1

Az ABC felmérése szerint egy átlagember naponta 214-szer nézni meg a telefonját (hívást váró hölgyek valószínűleg durván felette ennek az értéknek), ami szintén átlagosan napi 3 óra és 16 perc telefonunkkal töltött időt jelent. A csatorna bizonyítandó, hogy az emberek mennyire belefeledkeztek a kütyüikbe, egy a képernyőről jól ismert riporterüket küldték a Times square-re, ahol az ott fényképezkedőknek még segített is a szelfizésben, de senki sem ismerte fel.

Viszont már van olyan alkalmazás, ami segíthet kideríteni, hogy mennyire vagyunk telefonfüggők. A Checky ingyenesen letölthető az iTunes áruházból és könnyedén kideríthető vele, hogy a felhasználó napi hányszor nézimeg a telefonját. Sőt, ha túlságosan függő valakik, még a leszokásban is segít.  

busyphone2

Azért itt megjegyzem, látok abban némi paradoxont, hogy a telefonon ellenőrizzük, hogy okos telefon-függők vagyunk-e, majd ugyanez az eszköz segíthet a leszokásban is…

Fotó: 1. - Eric. J Smith (@esmithia)/ Twitter, 2. – Checky


Kommentek megjelenítése