Az e heti Apple pletyka felhozatal igen erős...

Tech Hírek   |   2015.02.09 - 15:58   |   Írta: Zoltan C   |   887

 

crysalballer-640x332

...de mi segítünk eligazodni! Naponta kapnak szárnyra merészebbnél merészebb híresztelések Cupertino terveivel kapcsolatban, de a mostani mezőny olyan sűrű, hogy segítünk gyorsan szétválasztani a baromságot és a lehetségest.

 

Apple TV frissítés?

20140110 ces-finalday 0004-640x426

Internet alapú TV szolgáltatást indítana az Apple a híresztelések szerint, az ehhez szükséges tárgyalásokat is megkezdte - állítólag.

Két éve folyamatosan hallhatjuk ezt a pletykát, lehet is benne valami. Az amerikai tévés piac darabolódása - ESPN és HBO szakítása; Sony saját szolgáltatást indít - pedig elhozhatja a megfelelő időzítést is. A legnagyobb akadály az Apple TV ilyen irányú fejlesztése előtt az Apple híresen nem jó viszonya az amerikai tartalomszolgáltatókkal, mint például a Dish.

Stylust adna ki az Apple..

15728852794 c45050c9b0 b-640x481

A szóbeszéd szerint, Cupertinoban komolyan a fejükbe vették egy Stylus piacra dobását.

Nos, Steve Jobs lekicsinylő szavai ellenére, egyre hihetőbb a sztori. Mindenesetre ötlet szintjén biztosan ott van a fejekben, hiszen mire ez a sok stylusszal kapcsolatos szabadalom az utóbbi hónapokból? Korai még kijelenti, hogy az új 12 inches iPad Prohoz kapunk-e stylust. Ha viszont igen, akkor valami nagyon komoly tudást kell abba az apró tollacskába pakolni, hogy komolyan vehető legyen.

Továbbra is csak másolni tud a Samsung

Samsung-Galaxy-S6-Metal-02-640x3151-640x315

A kiszivárgott képek alapján a Galaxy S6 nem több, mint egy újabb iPhone klón (http://www.cultofandroid.com/71631/samsungs-galaxy-s6-another-iphone-clone/).

A fentebb linkelt cikkben szereplő képek hihetőnek tűnnek, ez alapján pedig csúnya pereskedés is elképzelhető a jövőben. De ha nem vesszük készpénznek a kiszivárogtatott képeket, akkor csak gondoljunk bele: a Samsung az iPhone másolásával lett valaki az okostelefonok piacán. A S5-tel ugyan próbáltak ettől eltérni, de senki sem vette - most úgy tűnik tanultak a fiaskóból.

Áttörés a zafír technológiában

sapphire-boule-640x480

Az iPhone 6s már zafír képernyővel érkezhet. Mindez sokkal nagyobb ütés- és karcolásvédelmet, jobb energiafelhasználást is jelentene.

Túl korai még erről bármit is kijelenteni. A most kijött iPhonet is sokan már az új technológiájú kijelzővel várták, aztán nem lett belőle semmi. A zafír projekttel foglalkozó Apple partner - név szerint GT Advenced Technologies - pedig teljesen bele is bukott ebbe. Az Apple problémája egyébként sem a zafírt tudásával volt, hanem a tömeggyártás nehézkességével, illetve drágaságával.

iCar!

Állítólag Cupertinóban egy saját magát elvezető autón dolgoznak. Mindezt több Apple által birtokolt fekete furgonra alapozzák, amelyek tetejére futurisztikus kamerasor volt telepítve. Bay Area és Brooklyn környékén is látták őket furikázni.

Ebből önjáró Apple autót vizionálni azért igen merész dolog. Egyes józanabb Apple fanok, inkább egy Google Street View versenytárs előkészületeit látják bele. Mi azt mondjuk, térjünk vissza rá egy év múlva

Apple Watch rendezvény márciusban?

Tim Cook már bejelentette az Apple Watch áprilisban kezdődő árusítását, tehát egy márciusi bemutató és az előrendelést megnyitó rendezvény nem hangzik badarságnak. Így mind közül, ez a híresztelés tűnik a leghihetőbbnek - annak ellenére, hogy a BGR-től származik az infó, akik híresen sok valótlanságot közöltek a múltban.

Viszlát Google, helló Apple Search?!

Mindezt arra alapozzák, hogy az Apple "engineering project manager" pozícióra keres munkatársakat San Fransiscoba (cultofmac.com). A munkaköri leírásban szerepel az a kitétel, hogy "kereső platform létrehozása, amely akár több száz millió felhasználót kiszolgál".

Nos, nem sok esélyt látunk egy Google elleni totális, többfrontos háborúra. Keresőben megverni a Googlet, még az Apple birodalomnak is túl nagy falat lenne. Nézzük csak meg a Microsoftot... Ugyan idén jár le a licenc, amely a Google kereső motorját teszi elérhetővé a Safari böngészőben, mégis sokkal valószínűbb: az Apple csupán fejleszteni kívánja olyan szolgáltatásait, mint például a Spotlight Search. 

Forrás: cultofmac


Kommentek megjelenítése