Nevetséges az Apple Zuckerberg szerint

Tech Hírek   |   2014.12.05 - 17:04   |   Írta: Máté Gergő   |   1797

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg nevetségesnek nevezte Tim Cook hirdetés támogatott üzleteit az Apple termékeit pedig túlárazottnak tartja a TIME-nak adott interjúban.

zuckerberg

Zuckerberg az Apple vezérigazgatójának szeptemberi véleményére reagált, Cook ekkor a biztonság és a privát adatok köréről értekezett:

„Néhány éve az internetes szolgáltatások felhasználói kezdenek rádöbbenni, hogy az ingyenes online szolgáltatásokban nem az ügyfél szerepét töltik be. Ők maguk jelentik a terméket” – mondta Tim Cook.

Ezzel az almás cég vezérigazgatója úgy mért csapást a Google-re, hogy nem nevezte meg a célpontot. Azonban ez a leírás a Facebook-ra is áll, mely szintén a felhasználókból szerzi bevételét.

„Számomra az a frusztráló ebben a felfogásban, hogy rengeteg ember számára a hirdetési üzleti modell kívül esik a jogharmonizáción. Szerintem ez nevetséges koncepció. Azért, mert valaki közvetlenül az Apple-nek fizet jogi kapcsolatba (egyezménybe) kerül velük? Ha valóban egyezménynek számítana, akkor jóval olcsóbban kellene adniuk a termékeiket” – vélekedett Zuckerberg.

Ezután az Apple prémium árait bírálta, azzal érvelve, hogy a magas ár ellehetetleníti, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek a termékek vagy a szolgáltatások.

„A célunk az, hogy a világon minden ember kapcsolatban lehessen. Ez nem érhető el úgy, ha az embereknek fizetniük kell a szolgáltatásért” – mondta a Facebook főnöke.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése