CarPlay – Társ az utakon

Tech Hírek   |   2014.03.04 - 18:40   |   Írta: Máté Gergő   |   1046

Az Apple bemutatta új alkalmazását, melynek segítségével az iPhone-ról is vezérelhetővé válik a gépjármű információs rendszere a vezetési biztonság növelésének érdekében.

Screen-Shot-2014-03-03-at-10.51.26-AM-620x367

Egy alternatív mód nyílt a CarPlay applikáció debütálásával a hívások (telefon, internetes, video) lebonyolítására és a térképek használatára. Többé nincs szüksége bonyolult (és sokszor veszélyes) műveletek végrehajtására, elég ha egyetlen érintéssel vagy a megfelelő szövegvezérlési parancs kimondásával vezérli autóját.

A Siri aktiválásához csak a kormányon lévő gombot kell lenyomni és az érintőképernyő használata is ennyire egyszerű. Élvezze a teljes szabadságot!

 

„A Carplay funkciókat úgy terveztük, hogy megfeleljen a legtöbb vezetési forgatókönyvnek. Az applikáció, amit a gépjárművében használ nem követeli meg, hogy a szemét és a kezeit nagy mértékben elmozdítsa” – büszkélkedett az Apple.

Az első Volvo, melynek felszereltségében megtalálható a CarPlay az új XC90 SUV lesz, amit 2014 végén mutatnak be. Ez a modell nagyon fontos szerepet fog játszani a Volvo történetében, hiszen a jelenlegi legnagyobb példányszámban eladott XC90 utódja lesz.

Screen-Shot-2014-03-03-at-11.16.53-AM-620x398

 

A Ferrari és a Mercedes-Benz a héten mutatta be CarPlay-el vezérelhető modelleit. Természetesen ez csak a kezdet, a jövőben olyan gyártók is felszerelik autóikat az Apple újdonságával, mint a BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki és a Toyota. 


Kommentek megjelenítése