Tizenévesek 13 000 dollár értékű iPhone-t loptak el

Tech Hírek   |   2016.10.21 - 22:05   |   Írta: Pausch Rita   |   4229
21. okt Tizenévesek 13 000 dollár értékű iPhone-t loptak el

Ügyes tolvajok csaptak le az USA-ban a Natik Mall bevásárlóközpontban egy Apple üzletre.

Talán a flash mob kifejezés a magyar olvasóknak sem ismeretlen. Bár ezt a fajta megmozdulást leginkább a tánccal kötik össze, ezúttal amerikai tinik egészen új tevékenységet adtak elő. Az stimmelt, hogy hirtelen megjelentek, az is, hogy ugyanilyen gyorsan – nagyjából másfél perc alatt – távoztak. Ám tánc helyett egyszerűen meglovasítottak 19 darab iPhone-t, mintegy 13 000 dollár, vagyis majdnem 4 000 000 forintnak megfelelő értékben.

Az Apple Store-okra jellemző, hogy számtalan kihelyezett készülék van az asztalokon, amit mindössze egy biztonsági zsinórral erősítenek oda. (Itt muszáj hozzátenni, hogy a jövőben dizájn szempontok miatt ezt egyébként meg is akarják szüntetni, ezzel is támogatva az ilyen performanszok előrelátható sikerét…) A zsinórt a fiatalok elvágták és már vitték is a telefonokat.

A csapat gyorsan kereket oldott, nem várták meg, amíg a rendőrség kiér és esetleg visszatapsolják őket. Noha készültek róluk biztonsági kamerák által rögzített felvételek, mivel mindannyian kapucnit vagy sapkákat viseltek, így továbbra sem sikerült azonosítani őket.

 

 

Hasonló előadás már lejátszódott szeptemberben is Hinghamben, ahol akkor 10—12 tolvaj 22 iPhone-t lovasított meg. A rendőrség a két ügy összefüggésére gyanakszik.

Nem kizárt, hogy az Apple be tudja azonosítani a készülékek helyét, illetve használhatatlanná is tudja tenni őket, de a Cult of Mac megkeresésére a cikk megjelenéséig még nem válaszoltak ez ügyben.

 

 

Kapcsolódó cikk:
A játékos iPad tolvaj
Lopás közben készített szelfit az ostoba tolvaj
Miután ellopták az iPhone-om



Kommentek megjelenítése