Lopás közben készített szelfit az ostoba tolvaj

Tech Hírek   |   2015.07.17 - 18:20   |   Írta: Máté Gergő   |   1673
17. júl Lopás közben készített szelfit az ostoba tolvaj

Az iPhone-ok kamerái egyre jobbak lesznek.

Eheti cikkünkben beszámoltunk róla, hogy az iPhone 6s kamerája egyesek szerint már a DSLR (tükörreflexes) fényképezőgépekkel is felveheti a versenyt. Míg sokak számára ez örömteli hír, addig cikkünk "hőse" nem túlzottan boldog, mert egy lopott iPhone-nal olyan jó minőségű képet készített magáról, ami tökéletesen alkalmas a rendőrség számára az azonosításhoz.

Az eset az egyesült államokbeli Los Angeles Venice nevű körzetében történt. Az áldozat és két gyermeke gyanútlanul aludt, miközben a tolvaj ellopta az okostelefonját. Mikor észrevette a készülék eltűnését szinte rögtön ellenőrizte a távolról elérhető video felvételeket, amik között ott virított a tolvaj arca.

Nem tudni, hogy a férfi véletlenül készítette a felvételt, vagy direkt játszott az iPhone-nal, de tény, hogy meglehetősen ostoba lépés volt a részéről és könnyen úgy járhat, mint az a két kvantumfizikus, akik egy Burger King gyorsétteremből töltöttek fel videót a lopott iPadről és egyéb zsákmányukról (notebook és pénz). Mondanunk sem kell, hogy milyen hamar letartóztatták őket a rendőrök.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése