Elképesztő: 10 milliárd dollárra perli az Apple-t egy férfi

Tech Hírek   |   2016.07.04 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   7857
04. júl Elképesztő: 10 milliárd dollárra perli az Apple-t egy férfi

A felperes magát az iPhone igazi megálmodójaként állítja be.

Az Egyesült Államokban él egy bizonyos Thomas S. Ross nevezetű úriember, aki bejelentette, hogy 10 milliárd dollárra kívánja perelni az Apple-t. Ross nem kevesebbet állít, mint hogy 1992-ben eredetileg ő vetetette papírra az iPhone első vázlatait - emlékezetes, hogy Steve Jobs, az Apple első embere csak 15 évvel később, 2007 januárjában leplezte le az első kézzel fogható iPhone-t. 

A felperes ezenkívül azt is kifogásolja, hogy az Apple az iPod médialejátszók és az iPad táblagépek esetében is lenyúlta az ő alapöleteit, ily módon pedig igen komoly károkat okozott neki. Ross az említett 10 milliárd dolláros egyszeri kártérítés mellett a jövőben minden egyes eladott iOS-alapú termék után 1,5 százalékos részesedést követel, ami éves szinten további néhány milliárd dolláros bevételt jelentene számára.

Szakértők szerint Ross-nak nincs túl sok esélye a per megnyerésére, hiszen bár a 90-es évek elején szabadalmi jogvédelmet kért az ötletére, 1995-ben törölték azt, ugyanis emberünk nem fizette meg az eljárás díjait az USPTO-nak, vagyis az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának. Ezenkívül pedig érdemes egy pillantást vetni az alábbi rajzra, melyről Ross azt állítja, hogy az Apple az összes iPhone-t, iPodot és iPadet ez alapján készítette el:

Kapcsolódó cikkek:
80 millióan válthatnak régi iPhone-ról iPhone 7-re
Ilyen lehet a Dark Blue iPhone 7? 
Jön az iPhone 7 Pro és nem lesz olcsó



Kommentek megjelenítése