Egy ház, amelyet iPad-ről irányítanak

Tech Hírek   |   2015.06.23 - 07:17   |   Írta: Máté Gergő   |   3068
23. jún Egy ház, amelyet iPad-ről irányítanak

Ha akad 11,5 millió dollárod és mindig is egy sci-fi-be ill, gyönyörű házban szerettél volna élni, ahol robotok szolgálják fel a frissítőt, akkor jó hírünk van: a Beverly Hills-i Haynes Avenue 535. számnál eladó Howard Hughes filmrendező néhai otthona, mely mára teljesen automatizálva lett.

Az alábbi videóban jól látható, hogy mennyire különleges az iPad-del vezérelt otthon:

 

Fogalmunk sincs róla, hogy milyen programot futtatnak a készüléken, de rengeteg lehetőséget biztosít. A Crestron termékeivel a termosztát, a biztonsági rendszerek és a zene mind irányíthatóak az Apple készülékeiről, de már létezik ezekhez egy Apple Watch applikáció is, amivel még közelebb érezhetjük magunkat a jövőhöz.

Hollywoodban már rengeteg olyan otthon létezik, melynek garázsait, ajtózárait, termosztát beállításait akár Siri-ről is vezérelhetjük és ezek közül nem mind tartozik a szuperluxus kategóriába. A jelenlegi technológiával a házak még nem úgy néznek ki, mint ahol Peter Graves a Mission: Impossible-ben az eligazítást kapta, de ettől függetlenül az automatizálás egyre jobban a hétköznapok részévé válik.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése