Érdekes az új AirPort felépítése

Tech Hírek   |   2013.06.21 - 17:48   |   Írta: H.A   |   1766
21. jún Érdekes az új AirPort felépítése

Az iFixit kibelezett egy új AirPort Extreme-et.

A WWDC után az iOS 7, az új MacBook Air és Mac Pro lett leginkább kivesézve, épp ezért sokan azt se tudják hogy új AirPort eszközöket is kiadott az Apple, pedig nem véletlenül, mivel idén már 1 Gbps Wifivel jönnek a Macek.

Az új eszköz új formavilágot kapott, első ránézésre nekem egy magasított Mac Mininek tűnt, de annál a valóságban jóval kisebb a készülék. Egészen pontosan akkora mint egy normál méretű merevlemez és ezentúl a Time Capsule is ebben a formában érhető el.

Nem kellett sokat várni hogy szétkapják az iFixit srácai az első Extreme-et, és ahogy az ebből leszűrhető, a merevlemez helye ott van a gépben, viszont sajnos csatlakozót nem mellékeltek hozzá.

airport extreme 2013 open

Ha technikailag megoldható, valószínűleg érkeznek majd online rendelhető kiegészítők, amivel Time Capsulává alakíthatjuk a sima routert, de ennek a nehézségét még nem tudták megállapítani.

Árban óriási különbség nincs a merevlemezes változat és a sima között, a két terás háttértár plusz 30 ezer forint itthoni áron, de ha kiadnak egy ilyen kiegészítőt, valószínű pár ezer forintot lehet vele spórolni.

airport extreme 2013 apart

Valószínű az antennák elrendezése miatt tartották meg a belső üreget és a magasított formát, és a gyártási költségek is kedvezőbbek, ha azonos a formaterv.


Kommentek megjelenítése