Ismét gond van az iPhone X-zel: recseg a telefon

Hardver Hírek   |   2017.11.13 - 21:25   |   Írta: N Marcell   |   13107
13. nov Ismét gond van az iPhone X-zel: recseg a telefon

Nem elég a zöld csík, még ez is?!

Több mint két tucatnyi felhasználónak volt többé-kevésbé kellemetlen élménye az iPhone X-esével kapcsolatban: a készülékek előlapi hagszórója magasabb hangerőn recseg és zümmög. Twitteren és redditen is folyamatosan érkeznek a panaszok. A készülékek recsegését nem befolyásolja a lejátszott hang típusa, így telefonálás közben, zenehallgatásnál, csengőhang lejátszásakor, videónézésnél is fellép a rendellenesség. Szintúgy nem számít sem a telefon modellje, sem az iOS 11 futtatott verziója. 

“Imádom a X-et, de kíváncsi lennék rá, hogy másoknak is recseg-e, mikor max hangerőn használják. Kifejezetten zavaró zenehallgatás közben, sőt, a csengőhangom lejátszásakor is."

-írják a MacRumors fórumán. Az illető hozzátette, hogy a csengőhangot iTunes-ról vásárolta, így a fájl minőségével sem lehet gond. 

Érdekes módon a telefonon található sztereó hangszórókból csak az előlapi produkál érdekes hangokat. Szándékosan nem tudták előidézni a problémát. Elképzelhető, hogy sima torzulás okozza a gondot, ez azonban sajnos komoly szoftveres és/vagy hardveres problémát sejtet a háttérben. 

“Rengetegszer hallgatok kihangosítva zenét, ezért egyből észrevettem a halk zörejt. Mivel többünk is így járt, így arra kell gondoljak, a baj inkább a szoftverben leledzik, mint a hardverben.” 

Korábban az iPhone 8/8 Plus tulajok tapasztalhattak egy ehhez nagyban hasonlító üzemzavart, amit az Apple gyorsan ki is javított (az iOS 11.0.2.-es frissítésével). A X esetében viszont nem csak a hívások alatt lép fel a probléma, így elképzelhető, hogy valami nagyobb gikszer csúszott be a hangszórókba. 

 Az Apple ismét csak problémázás nélkül, ingyen cseréli a készülékeket. Szokásukhoz híven diagnosztikát végezek a begyűjtött telefonokon, így segítve a problémán dolgozó mérnökeik munkáját. 

A zöld csíkhoz hasonóan itt is csak pár embert érint a probléma; egy aprócska százalék a több millió iPhone tulaj tengerében. Mindenki nyugodtan megveheti a telefont, szinte biztos, hogy nem lesz baja vele - ha esetleg mégis, akkor tessék szépen menni Apple bácsihoz cseréltetni.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

iPhone X VÁSÁRLÁS a HasználtAlmán!

 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése