Máris “defektes” néhány iPhone X? [videó]

Hardver Hírek   |   2017.11.10 - 20:01   |   Írta: N Marcell   |   10041
10. nov Máris “defektes” néhány iPhone X? [videó]

Ha zöld csík jelenik meg a kijelző oldalán, gond van.

Bár egyelőre nem sok embernél merült fel a probléma, a bejelentések száma növekszik. Több mint 25 ember tapasztalt véletlenszerűen megjelenő zöld csíkot a telefon kijelzőjének oldalán - ez a mennyiség persze elenyésző a több millió eladott iPhone X-hez képest, de a probléma valós, sőt, egyre gyakoribb. Facebookon, Redditen, Twitteren és különböző fórumokon kerültek megosztásra a képek.

“Épp a vadiúj iPhone X-emet próbálgattam, mikor váratlanul ez történt. Egy vékony zöld csík jelent meg a kijelző oldalán.”

A hiba nem volt jelen az iPhone-ok üzembe helyezésekor, csak rövid időn át tartó igénybevétel után jelentkezett. A leírások szerint az eszközöket teljesen normális körülmények között használták, azok elejtése nélkül.

“Már az első nap megjelent a probléma”

-írják az Apple fórumain.

Még a teljes gyári visszaállítás sem oldja meg a “defektet”. A zöld csík általában hosszában, az OLED-panel bal oldalán jelenik meg, de akárhol feltűnhet. A modellek típusa és színe között sincs összefüggés: a 64, valamint a 256 GB-os verzióknál ugyanúgy feltűnt a jelenség, ráadásul a haszálat helye sem befolyásoló tényező (érkeztek panaszok az USÁ-ból, Kanadából, Lengyelországból és Ausztráliából is).

 

 

Direkt egyelőre senki sem tudta előidézni a hibát. Az Apple szóivői nem reagálnak a témával kapcsolatos kérdésekre. Szerencsére ingyen és bérmentve cserélik a problémás iPhone-okat, miután alávetették őket a rutinszerű adatgyűjtésnek, mellyel a mérnökeik számára szolgáltatnak információkat. 

A gond nyilvánvalóan az OLED-kijelzővel lehet; a tavalyi Samsung Galaxy S7 is hasonlóan járt, ott azonban a vonal rózsaszín volt. Mivel a kijelző egy szokatlan, gyémánt alakú pixelelrendezést használ, a hiba valószínűleg egy apró zárlat következtében jelenik meg - az adott helyen megnő a feszültség és kigyulladnak a zöld pixelek.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

iPhone X Árak és vásárlás

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése