Xiaomi Mi a „kopi”?

Hardver Hírek   |   2016.07.27 - 23:27   |   Írta: Pausch Rita   |   8676
27. júl Xiaomi Mi a „kopi”?

Mi Notebook Air… Most őszintén, ez csak engem emlékeztet nagyon valamire?

Nem csalás, nem ámítás! A Xiaomi – az iPhone-ra megközelítőleg sem hasonlító (á, dehogy!) – okostelefonok után, laptoppal jelentkezett két méretben is! A Mi Notebook Air elnevezésű modelljeik 12,5 és 13,3 colos képernyőátlóval és Full HD kijelzővel érkeznek a piacra.

A Mi Notebook Air modellek, noha a MacBook Air Apple modellek kategóriájába érkeztek, de alumíniumtestükkel rögtön egy kicsit feljebb is törnek, hiszen van bennük spiritusz bőven. Az Nvidia GeForce 940MX grafikai kártya 1 GB DDR5 RAM-mal lehetővé teszi, hogy a masinákkal szolidan ugyan, de akár már játszogatni is lehet.

A 13,3 colos modell 14,8 mm vastag és 1.28 kg-os, míg a 12,5 colos darab 12,9 mm és csak durván 1 kg (1,07). A kistestvérben Intel Core M3 processzor pörög 4 GB RAM-mal párosítva, valamint 128 GB-os háttértárral szállítják. Míg a nagytestvérben Intel Core i5-6200U proci 2,3 GHz órajellel (Turbo Boosttal 2,7 GHz), 8 GB DDR4 RAM és 256 GB háttértár van. A masinákhoz pedig 9,5 óra üzemidőt ígérnek. Ezeken kívül lesz USB-C csatlakozó, HDMI és 3,5 mm-es jack aljzat, 1 megapixeles webkamera és billentyűzet világítás. Mi kellhet még?

A gépek arany- és ezüstszínben kerülnek forgalomba Kínában augusztus 2-án. A 12,5 colos ára 3499 jüantól (kb. 150 000 Ft) indul, míg a 13,3 colosé 4999 jüantól (kb. 215 000 Ft).

Most pedig megosztjuk veletek, kedves olvasók, hogy feltételezhetően hogyan is kapta a készülék a nevét. A Xiaomi gyárban egy brainstorming megbeszélésen többen is ültek a marketing osztályon, ahol az elnevezést illetően Chan így szólt:

‒ Szerintem mindenképpen találjunk angol elnevezést, hiszen külföldi piacra is értékesítenénk. Ha pedig így van, akkor talán legyen a neve Air, mert vékony és könnyű, már-már levegőszerű!  – javasolta lelkesen.

‒ Nagyszerű! Nagyszerű! – éljeneztek a többiek. – Ez úgyis olyan korszakalkotó.

Egyedül Dingxiang ingatta a fejét.

‒ Valóban nagyszerű az ötlet. Igaz, az Apple már használja ezt az elnevezést. Kicsit hasonlítanak is a modelljeik a mieinkre, de ilyen véletlenek, nos, ugye vannak… A Xiaomi Air nevet mégis valahogy kevésnek érzem.

Mindenki mélyen elgondolkodott a szobában. Kisvártatva Han szólalt meg óvatosan:

‒ Mi lenne, ha MiBook Air-nek neveznénk?

Ez is nagyon tetszett mindenkinek, még meg is tapsolták Hant, de Dingxiang megint csak a fejét ingatta.

‒ Azt nem lehet, gyerekek. Még nem. De tudjátok mit? Legyen a neve Mi Notebook Air és tényleg senki sem fog sejteni semmit.

 

Kapcsolódó cikk:
Az iPhone klón kelendőbb az igazinál
20 napig bírja a 6 ezer forintos okoskarperec
Az Apple letarolta Kínát



Kommentek megjelenítése