Az iPhone klón kelendőbb az igazinál

Apple Hírek   |   2015.08.04 - 10:05   |   Írta: Máté Gergő   |   3448
04. aug Az iPhone klón kelendőbb az igazinál

Kínában a Xiaomi okoskészülékei a harmadik helyre taszították az Apple-t.

Egy erős negyedév után az almás vállalat visszaszorult, a Samsung pedig a negyedik vagy az ötödik helyre esélyes. A Huawei a második helyet szerezte meg és a Vivo szintén a negyedik/ötödik helyre került.

A Canalys és Counterpoint Research elemzői szerint a visszaesés oka, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus már nem új a piacon, ennek köszönhetően csökkent az érdeklődés, ami az Apple lejjebb csúszásához vezetett. Jelenleg még mindig nagyszámban értékesítenek iPhone 6 készülékeket, de a piaci helyzet változhat, ha az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus is megjelenik az utolsó negyedévben.

A Samsung számára viszont korántsem ilyen rózsás a helyzet, hiszen a dél-koreai gyártó készülékeivel szemben a Huawei és a Xiaomi sok olcsó androidos telefont tud felmutatni. Ennek ellenére a Samsung nem tartja bukásnak a Galaxy S6-ot (pedig a számok egészen mást mutatnak).

Mivel a kínai okostelefon-piac folyamatosan és igen gyors ütemben fejlődik, így nehéz nagy igazságokat megállapítani. Az új iPhone-ok érkezése viszont esélyt adhat az Apple-nek, hogy újból megszerezze a trónt.

Forrás: cultofandroid.com


Kommentek megjelenítése