Problémás a Bluetooth az iPhone SE-ben

Hardver Hírek   |   2016.04.13 - 16:54   |   Írta: Zoltan C   |   1991
13. ápr Problémás a Bluetooth az iPhone SE-ben

Az elmúlt két hétben egyre több iPhone SE használó panaszkodik a legújabb Apple mobil Bluetooth-ára. Egészen pontosan, amikor párosítják készüléküket autójukkal, a hívások minősége erősen hagy kívánnivalót maga után. A probléma ezen felül kiterjed a GPS hang alapú navigációra is, viszont érdekes módon, a Bluetooth-on keresztüli zene streamelés problémamentesnek tűnik.

Tele vannak dühös kommentekkel az Apple és a MacRumors megfelelői fórumai egyaránt. Sokaknál durván recsegősek, ropogósak, másoknál teljesen némák a hívások, ha az autóban iPhone SE-t használnak Bluetooth-on keresztül. Jó páran meg is jegyzik, hogy eddig bármelyik másik iPhone-nal kristálytiszta volt a hang. Alaphelyzetbeállítás, szétpárosítás majd újra összepárosítás, sőt még a telefoncsere sem használt. Ráadásul a probléma egyáltalán nem gyártó vagy modellfüggő: Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hyundai, Infiniti, Jeep, Kia, Mercedes, Nissan, Subaru, Toyota, VW, stb. egyaránt érintett.

Az eddigi információk alapján minden iOS 9.3-at és 9.3.1-et futtató SE modellt érinti a probléma, szolgáltatótól függetlenül. Amerikai, ausztrál, kanadai, német, svéd és angol mobilokról lehet eddig tudni biztosan, hogy produkálják a hibát ‒ ez alapján szinte biztosan az itthon kapható készülékek is érintettek.

Nagy talány, hogy vajon szoftveres vagy hardveres hibáról van-e szó? Sajnos az Apple Support nem túl bőbeszédű, mindenesetre már megüzenték az elégedetlen vásárlóknak: tudunk a problémáról és dolgozunk rajta.

Nem példa nélküli az ilyen meghibásodás az iPhone-oknál. 2014 októberében az iOS 8-at korán letöltők sokat szenvedtek, amikor Bluetooth-on szerették volna autójukkal párosítani almás okostelefonjukat. Egy hónappal később ki is jött az iOS 8.1, ami végülis orvosolta a problémát.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése