12. okt 6 ok, amiért érdemesebb iPhone SE-t venni a legújabb almás mobiloknál

6 ok, amiért érdemesebb iPhone SE-t venni a legújabb almás mobiloknál

Apple Tippek és trükkök           2017.10.12 - 16:20           Írta: Pausch Rita           19570

„Kicsit nagyon tud.” – és tényleg!

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy az iPhone X gyártásával gond van, sok a szalagról lekerülő hibás készülék, alkatrészek gyártása akadozik és egyáltalán, késni fog. Bár a weboldalon egyelőre még a novemberi dátum szerepel, nyugtával dicsérjük a napot.

Viszont, azon gondolkodtatok már, hogy az iPhone X nyitó ára (379 990 Ft) is durván sok egy telefonért? Egy telefonért, amire egy év múlva megint rálicitál a cég… Nos, azok számára, akiknek a pénz nem a fán terem, vagy a bőre alatt van, egy jó hírrel szolgálhatunk: nem kötelező iPhone X-et venni.

A Business Insider egy sokkal jobb ötlettel állt elő. Az iPhone X árának majdnem a feléért egy igen jó kis készüléket lehet kapni, ami akár azonnal elérhető. Ez az Apple telefon nem más, mint az iPhone SE.

Elérhető

Azok, akik az iPhone X-re várnak, nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem azért akarják a telefont, mert a mostani telefonjukkal már nem élet az élet. Egyszerűen egy státusszimbólumra várnak, a leglegre, az életérzésre, arra, hogy elmondhassák, nekik van. Ez a telefon, olyan, mint egy Ferrari. Viszont tudjuk, közlekedni más autókkal is lehet, ha a cél eljutni A pontból B pontba…

Egy telefonnál ugyanis nem mindenkinek az fontos, hogy a legújabb legyen, vagy villanthasson vele. Tehát, azoknak, akik valami elérhetőbbre vágynak időben és anyagilag is, ami ráadásul sokkal strapabíróbb, egyértelműen az SE ajánlott. Elérhető, mert már kapható. Elérhető, mert 129 990 Ft az induló ára kártyafüggetlenül a 32 GB-os modellnek, vagy akár már 84.900Ft-tól elérhető újonnan nálunk az oldalon.

Meglepően erős

Az SE-ben ugyanaz az A9 chip muszikál, mint a 6s-ben, sőt a legtöbb jelenleg is kapható iPadben. Ez a chip már bőven tudta azt, amire jelenleg egy okostelefonban szükség van. Bár az Apple-től megszokhattuk a túlzó jelzők burjázását a bemutatóikon, de kivételesen teljesen igazat mondtak, amikor a „legerősebb 4 hüvelykes kijelzőjű telefonnak” titulálták a „kicsikét”.

Igen jó kis kamerája van

Nincs benne optikai képstablizátor és széles skálájú színrögzítés, mint az újabb iPhone-okban, ezért rosszabb fényviszonyok között nem lesz csúcsszuper, de… A 12 megapixeles kamerája akár 4K videó rögzítésére is alkalmas és HDR fotókat is készíthetünk vele. Sőt még Live fotókat is!  

 A kamera apertúrája csak igen kicsit gyengébb az új iPhone-okénál, de lényegében majdnem ugyanaz, mint ami a 7-ben, 8-ban, vagy akár az X-ben van. Tulajdonképpen ugyanaz a kamerája, mint az iPhone 6s-nek… Mennyivel is kevesebbért?

A 4 hüvelyk az ideális telefonméret

Az új iPhone X csupa üveg, fém és szilikon. Ja és igen nagy is. Majdnem 15 centi. Erre szokták többen is azt mondani, hogy pingpongütő.

Viccet félretéve, Jobs azért nem engedte, hogy az Apple nagyobb készülékekkel álljon elő, mert ragaszkodott ahhoz, hogy ez a tökéletes iPhone méret. Nos, ő már sajnos nincs, de ettől még valami igaza lehet, amikor sokan azzal szenvednek, hogy a készülékeik nem férnek be a zsebükbe, vagy a kisebb női táskákba. Az iPhone SE viszont simán befér.

Helló jack!

Igen, igen. Nem kell átalakító, nem kell méregdrága vezeték nélküli füles, az iPhone SE-ben még ott van a jaaaaack. Nincs több Bluetooth vacakolás, helló megint régi szép idők!

Az iOS szuper, és nem csak az új iPhone-okon fut!

Ismerjük jól a késztetést, amit az Apple kelt a fogyasztókban újra és újra, minden évben. Szinte hipnotizálnak a marketing dumákkal, hogy „vegyél új iPhone-t!”. Node, miért is? Az összes támogatott iPhone készüléken ugyanaz az iOS verzió fut.

Az iPhone SE támogatott, megkapja ugyanazokat a frissítéseket, mint akár az iPhone X.

Szóval, bár ismerjük, hogy az egyetlen, aminek a legtöbben nem tudnak ellenállni az a kísértés, de azért mindenkinek javasoljuk, hogy egy picit gondolkodjon racionálisan. Minden évben, szeptemberben a keynote-on végighallgatjuk, hogy milyen is a „legjobb iPhone, amit valaha is készítettek”, de ha még részben igaz is, azért nagyban torzított kijelentés.

Az iPhone-ok igen jó készülékek, az emberek fontossági sorrendje és preferenciái pedig eltérnek. Ám javasoljuk, hogy mindenki azt gondolja mégis végig, hogy ő személy szerint mit is vár egy telefontól. Azoknak, akiknek fontosak a legújabb technikai újítások, az arcfelismerés vagy a státusz, az valóban várja meg az X-et. Aki szelfi bajnok, az keressen egy 7-et vagy 8-at, ne válassza az SE-t. Aki viszont egy megbízható, jó, jól kezelhető, ergonomikus készüléket szeretne, az ne szégyelljen SE-t venni!

Az Apple weboldalán elérhető egy felület, ahol az összes jelenlegi készülék összehasonlítása látható.  ITT

Forrás: AppleRider/ Business Insider

Kapcsolódó cikk:

VÁSÁRLÁS iPhone SE

 

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
20. szept

Útra keltünk, irány a legújabb iPhone-ért!

Tech Hírek

A HasználtAlma csapata egészen Bécsig zarándokol a legújabb iPhone-okért.

Bővebben

20. szept

Így készültek az új óraszámlapok - Videó

Tech Hírek

Még mindig elképesztő, hogy az Apple mennyi energiát fektet egy háttér elkészítésébe.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben